Care Inn

Nemelaer Haaren degradeert na verlies van kampioen Goes


Het doemscenario is uitgekomen. Goes bleek te sterk voor Nemelaer en de concurrent Kruisland profiteert wederom op de laatste dag van de competitie van de situatie door zelf te winnen. Nemelaer degradeert na 1 jaar uit de landelijke 4e divisie terug naar de 1e klasse.

In het begin van de wedstrijd kreeg Giel vd Ven een grote kans om de score te openen maar hij werd enerzijds te licht gehinderd voor een strafschop en anderzijds voldoende om niet te kunnen scoren. Pech blijft Nemelaer achtervolgen. Een voorzet van Yanillio de Nooijer verdwijnt via aanvoerder Luuk Vermeer ongelukkig in het eigen doel. 0-1(17). Niet veel later is de eerste kans meteen raak. Uit een hoekschop knalt de vrijstaande topscorer Wissel direct raak. 0-2(19). Aangezien concurrent Kruisland in de pauze een 3-1 voorsprong had op Halsteren moet Nemelaer in de 2e helft op zoek naar een punt om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Nemelaer komt bevlogen uit de kleedkamer en toont de wilskracht zich terug in de wedstrijd te knokken. Het lukt echter maar sporadisch om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Na een uur spelen lijkt de wedstrijd voorbij. Daniel Wissel scoort zijn 2e doelpunt door een voorzet vakkundig direct binnen te knallen. 0-3(60). Nemelaer wil zich niet naar de slachtbank laten leiden maar Goes is te sterk. Uit een buitenspel situatie scoort invaller Stefan de Bert bij de 2e paal. 0-4(67) en uiteindelijk maakt Wissel zijn hattrick compleet 0-5(76). Degradatie is een feit. Met opgeheven hoofd kan Nemelaer afscheid nemen van de 4e divisie. Het hele seizoen is met veel passie en strijd geknokt, ondersteund door een geweldige supportersschare maar door de vele personele uitdagingen bleek uiteindelijk de kwaliteit toch onvoldoende.

Na de wedstrijd is afscheid genomen van Matthijs de Waal die zich enkele jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt in het 1e elftal en van trainer Roland Schuermans die vertrekt naar Sarto en we wellicht volgend seizoen weer gaan tegenkomen.

De spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende rust en hopelijk stroomt de ziekenboeg de komende maanden ook leeg zodat we allen een frisse start kunnen maken in het nieuwe seizoen!

Vrijdag gaan we vanaf 16:00 nog met z’n allen genieten van een geweldig evenement als Nemelaer 7 gaat aantreden tegen FC de Rebellen.