Care Inn

Niet alle fietsroutes rond Oisterwijk zijn begaanbaar


Het centrum van Oisterwijk, historische gebouwen en gezellige horeca, natuurgebieden De Kampina en de Oisterwijkse Bossen en vennen, niet te vergeten het landschappelijke tussen Moergestel, Haaren en Heukelom…

Op de E-bike naar vier dorpen en drie natuurgebieden, kan vanuit Oisterwijk…

Al dit moois komt aan bod bij diverse fietsroutes die Annita Schepens meegeeft aan recreanten en bedrijven die bij haar een fiets huren (klik). Ook voorziet zij menig recreatiebedrijf van verhuurfietsen en zoekt zij met haar arrangementen de lokale samenwerking op met bijvoorbeeld horeca langs de routes.

Regen

Vanwege de vele regen, en de gevolgen daarvan, zo laat zij weten ‘hoor ik de laatste weken van mijn gasten dat enkele knooppunten niet of zeer slecht bereikbaar zijn. Deze toeristen komen onder de modder uit dit gebied, andere zijn niet blij wat voor modder dit nalaat op hun veelal dure fietsen ( E-bikes).’ Annita is goed bekend met de omgeving van Oisterwijk, en merkt dat de gasten het enorm waarderen om goed advies te krijgen over welke routes momenteel geschikt zijn.

Door langdurig en veel regenval zijn op dit moment de knooppunten 88-45-87 en 45-69-47 niet of nauwelijks goed te fietsen. Om ongelukken te voorkomen adviseert Annita een andere route, ‘er blijft nog steeds veel te fietsen over. De Kampina is nog steeds prima fietsbaar via de knooppunten 86 – 87-46, een prima aansluiting terug naar de Oisterwijkse bossen zijn de knooppunten 21-9-90.’

Melden

Fietsers die onderweg plekken tegenkomen die niet of moeilijk begaanbaar zijn, kunnen dit melden. Dat helpt om de fietsroutes voor ieder begaanbaar en leuk te houden. Is er direct gevaar dan belt u uiteraard 112. Wordt de weg geblokkeerd of is er bijvoorbeeld schade aan het wegdek, dan kan dat gemeld worden bij de gemeente (klik). Voor problemen met routebordjes, of routes die tijdelijk bijvoorbeeld vanwege modder slecht begaanbaar zijn, kan men dit melden bij Routebureau VisitBrabant. ‘Wij zorgen namens de gemeente voor het beheer en onderhoud van het knooppuntennetwerk. Het werk in het veld wordt uitgevoerd door een grote groep betrokken vrijwilligers.’ Hiervoor hebben zij een speciaal meldpunt (klik). Het routebureau kan eventueel direct maatregelen nemen, of de informatie op de routeplanner vermelden (klik). Ook de hierboven vermelde beperkingen worden door het routebureau opgepakt.