Care Inn

Succesvol wedstrijdseizoen Schaatsclub De Vennen Moergestel


Na het sluiten van de ijsbanen kan door de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen uit Moergestel weer worden teruggeblikt op een zeer succesvol seizoen 2023/2024.

Door de, inclusief Dai Dai N’tab (profploeg Jumbo-Visma), tien leden tellende ploeg werd 61 keer een Persoonlijk Record gereden. Hieronder waren maar liefst twaalf verbeteringen van Clubrecords van De Vennen. Karlijn Schellekens nam het Damesclubrecord 300 meter over van Sanne van Duijnhoven en verbeterde haar eigen Clubrecord op de 500 vier keer en op zowel de 1000 als de 1500 meter was zij twee keer sneller dan ooit door een vrouwelijk lid van De Vennen werd gereden. Thomas van Berkel verbeterde de Clubrecords 3000 en 5000 meter en Teun van der Linden schreef geschiedenis met de verovering van het Clubrecord 10000 meter dat maar liefst negenentwintig jaar in handen van Richard Bruurs was geweest. Gerard Adolfse, Maartje van Dijck en Zoé van de Laar promoveerden naar een hogere klasse.

Teun van der Linden, Thomas van Berkel en Karlijn Schellekens, samen goed voor twaalf Clubrecords van Schaatsclub De Vennen.

Bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon werd Maartje van Dijck derde bij de meisjes Junioren-C en haar broer Tom behaalde ondanks zijn nog jeugdige leeftijd in het eindklassement van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie een fraaie zesde plaats in de categorie heren Senioren-C1. Op grond van deze prestaties mochten zij ook meedoen aan de Nederlands Marathonkampioenschappen. Hier behaalde Maartje de negenendertigste plaats bij de meisjes Junioren-C en werd Tom eenendertigste bij de jongens Junioren-A.

Ook tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Langebaan stonden leden van De Vennen vaak op het podium. Karlijn Schellekens werd Zuid-Nederlands Afstandskampioen op de 500, 1000 en 3000 meter en veroverde in de categorie meisjes Junioren-A ook de titel bij zowel het kampioenschap Allround als Sprint. Thomas van Berkel werd Zuid-Nederlands Afstandskampioen op de 1000 en 1500 meter. Op de 5000 meter behaalde Teun van der Linden de tweede plaats. Teun werd bovendien Allroundkampioen bij de jongens Junioren-A.

Dai Dai N’tab, Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel mochten op verschillende Nederlandse Kampioenschappen Langebaan rijden. Met een tiende plaats op de 500 meter slaagde Dai Dai er helaas niet in om zich te kwalificeren voor deelname aan internationale wedstrijden. Karlijn werd bij de meisjes Junioren-A vijftiende tijdens het NK Allround, tiende tijdens het NK Sprint en zeventiende bij de Massastart. Thomas werd in de categorie jongens Junioren-A ook zeventiende bij het NK Massastart en behaalde tijdens het NK Allround de veertiende plaats. Bij de Afstandskampioenschappen 3000 en 5000 meter was Thomas respectievelijk de twaalfde en elfde snelste van Nederland.