uitgelicht

Nieuwsbrief AZC Oisterwijk toont signaal van problemen en ook nieuw plattegrond


Net zoals recent duidelijk werd in onze berichtgeving over toename van incidenten (klik hier), opent ook de nieuwsbrief van het COA, voor de locatie AZC Oisterwijk met eenzelfde signaal. Het COA erkent:

Het plattegrond van de nieuwbouw; linksboven de entree (Bron: COA)

‘We hebben de afgelopen maanden een onrustigere periode meegemaakt bij AMV dan we in het nabije verleden gewend waren. Het gaat dan niet zozeer over het dagelijks leven in de groep maar wel om een aantal serieuze incidenten. Het is niet altijd even gemakkelijk om precies de vinger op de zere plek te leggen: diverse zaken spelen een rol of lijken een rol te spelen. Zo zijn er een aantal jongeren waar extra aandacht voor moet zijn. Die aandacht is er ook. Er hebben daarnaast behoorlijk forse personele wisselingen plaatsgevonden. De jongeren geven aan het lastig te vinden dat hun persoonlijk mentor vertrekt en ze daarnaast een hoop vertrouwde gezichten moeten missen. Tot slot vangen we sinds afgelopen zomer natuurlijk meer jongeren op dan voorheen en meer jongeren staat even simpel gezegd gelijk aan meer kans op incidenten. De tijdelijke verhoging was toegezegd tot komende zomer. De komende maanden zal de bezetting in samenspraak met de gemeente teruggaan naar 50 AMV’.

Lente op AZC Oisterwijk (Bron: COA).

Ander belangrijk nieuws in de nieuwsbrief betreft de nieuwbouw van het gehele complex. Er zijn voorbereidingen in gang gezet om te komen tot de aanbesteding, en bijvoorbeeld de realisatie van een plek voor vleermuizen.

Leuk te melden is dat er kwartiermakers actief zijn die met AZC bewoners en inwoners van onze gemeente samen activiteiten gaan ontwikkelen. Dat kan op het terrein zijn, maar ook daarbuiten met lokale partners.

Verder leest u over de Internationale Vrouwendag, Pasen, de lente…

Klik en lees de volledige nieuwsbrief hier (PDF downloaden).