uitgelicht

Zes brandweerploegen strijden in hoofdklasse


Brandweerploegen van De Beerzen (West-/oost-/middelbeers) en Mierlo werden afgelopen zaterdag respectievelijke eerste en tweede bij de ABWC hoofdklasse-wedstrijden van de Brandweer.

Brandweer komt aan en inventariseert wat er moet gebeuren (Foto: Annita Schepens)

In Oisterwijk werd een scenario nagebootst: In een leegstaand kantoorpand dat in ombouw is zijn tijdens installatie werkzaamheden wat problemen ontstaan. Er zijn meerdere monteurs aan het werk, wanneer in een heftruck nabij een garage brand ontstaat. De monteur heeft geen sleutel, dus er moet een manier verzonnen worden om de situatie te verkennen. Ondertussen is er een
explosie elders in het pand. Een man is gevlucht naar het dak en staat in paniek te roepen dat ie eraf wil. Op meerdere verdiepingen is rookontwikkeling. In een technische ruimte is gas ontsnapt dat vlam heeft gevat. Tot slot is er in een lift een van de monteurs vast komen zitten en deze heeft een beenbreuk opgelopen.

Tijdens deze oefening werden er veel voertuigen opgeroepen. Naast de wedstrijdploeg werd Oisterwijk als tweede ploeg opgeroepen en de hoogwerker uit Tilburg was nodig. Daarnaast waren de Politie en de ambulancedienst paraat.

Bekijk hier de fotoserie van deze brandweeroefening