uitgelicht

Lezing over insecten bij Cultuur en Beleef


Op maandag 29 april bent u van Harte Welkom in Huiskamer De Inloop voor een lezing over insecten, door Willem Corstiaans

Deze macrofoto van een Metaalglanslibel van Job de Lange won de Fomo publieksprijs 2024.

Cultuur en Beleef is een activiteit die erg populair is. speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie, lectuur, hobby’s en gezondheid etc.Deze maand dus over insecten, zij zijn er met heel erg veel miljoenen al ontdekte soorten, en onderzoekers denken dat er nog veel meer zijn. Overal ter wereld vind je deze kleine beestjes, en de variatie is groot. Toch zijn er ook veel overeenkomsten en ook vele vragen, zoals:

–Hoe ervaart een insect de wereld?
– Wat weten we van al deze soorten?
– En wat weten we nog niet?

Insecten zijn de opruimers van de natuur, maar ook voedsel voor andere dieren, verstuivers van groenten en fruit. Kortom een belangrijke schakel in de voedselketens van Nederland.

U bent welkom op maandag 29 april in Huiskamer De Inloop, Kerkstraat 48 te Oisterwijk. Entree vanaf 14.00 uur, lezing begint om14.30 uur met halverwege een koffiepauze, daarna einde lezing om ± 16.00 uur. Kosten entree 2 Euro, inclusief koffie/thee.

Voor vragen, kunt u contact opnemen met de coördinator van Stichting Inlooppunt, Moniek Lommen: email:monieklommen@contourdetwern.nl tel: 06 2337 0623