uitgelicht

Jaarmarkt Oisterwijk kan doorgaan


Peter Rozen, de draaiende kracht achter de Oisterwijkse Jaarmarkt, laat weten dat gesprekken met gemeente voorspoedig zijn verlopen en de jaarmarkt door kan gaan.

 

Waarmee het ooit begon…

Recentelijk heeft Showband Taxandria – de vereniging waar Peter lid van is en die jaarlijks de jaarmarkt organiseerde – laten weten te stoppen met de organisatie van de Oisterwijkse Jaarmarkt (klik). Een tekort aan vrijwilligers was volgens hen de oorzaak.

In de beginjaren ‘70 werd voor instrumentarium en uniformen gestart met de jaarmarkt, destijds nam Henk Rozen, de vader van peter, het voortouw. Al jaren is Peter de marktmeester van de grootse markt die dit jaar alsnog voor de 52set keer zal plaatsvinden. De jaarmarkt wordt gehouden op de laatste zondag van juli. Ideaal voor de vele toeristen die ons mooie Oisterwijk dan bezoeken.

Altijd druk op de Oisterwijkse Jaarmarkt

Taxandria kon op deze zomerse dag onvoldoende vrijwilligers bij elkaar brengen om de markt goed te organiseren. Peter gaat hiervoor betaalde krachten inhuren. Eerder werden al verkeersregelaars ingehuurd; nu zullen er meer krachten worden aangetrokken. Daarmee is de opbrengst voor Taxandria helaas komen te vervallen, maar kan het evenement voor Oisterwijk behouden blijven.

‘Ik heb bij de gemeente een nieuw plan ingediend. Dat hebben we doorgesproken en we gaan er samen alles aan doen de jaarmarkt door te laten gaan,’ aldus Peter na het gesprek op het gemeentekantoor. Samen met de gemeente gaat hij  toezien op een veilige en prettige marktinrichting.

Traditiegetrouw verwacht Peter eenzelfde bezetting van marktkooplui, met ook ongeveer 35 standwerkers die strijden om de Henk Rozen wisselbokaal.  Oisterwijk was destijds de eerste die een jaarmarkt in Nederland op zondag organiseerde. Op de 28e juli opent de markt om 10.00 uur en sluit rond 17.00 uur. Van het oude Postkantoor tot Joanneskerk of omgekeerd is het snuffelen en je slag slaan!