ondernemers

Nieuw uitvaartcentrum in woonwijk Pannenschuur Oisterwijk


Donderdag werd door veel inwoners met ontsteltenis kennis genomen van het sluiten van het uitvaartcentrum aan de Moergestelseweg in Oisterwijk. Daaropvolgend werd bekend dat er een nieuw uitvaartcentrum komt, midden in de woonwijk Pannenschuur.

Dela heeft te kennen gegeven aan het eind van dit jaar uitvaartcentrum ’t Seuverick in Oisterwijk te sluiten (klik). Inwoners die ofwel zelf, ofwel via hun verzekering gebruik willen (of moeten) maken van de voorzieningen van Dela, worden verwezen naar de locatie in Hilvarenbeek.

Pannenschuur
Mémorta Uitvaartzorg laat op haar website weten: ‘Medio januari 2024 openen wij ons uitvaartcentrum in Oisterwijk. Voor nu zijn we druk aan het verbouwen zodat we in het nieuwe jaar klaar zijn om ondernemers en gasten te ontvangen in een warme, intieme en eigentijdse sfeer.’ Hun pand is gevestigd aan de Langvennen-Noord nummer 33, met rondom wel veel woningen, en geen eigen parkeerterrein. Beide onderwerpen zijn voor omwonenden reden daar niet erg gelukkig mee te zijn.

De locatie voor een uitvaartcentrum in de wijk Pannenschuur (Bron: Google Maps).

Enkele omwonenden hebben laten weten het niet fijn te vinden regelmatig rouwauto’s voor de deur te zien en daarmee veelvuldig te worden geconfronteerd met de dood. Ook zijn er omwonenden die zich ernstig zorgen maken over de parkeervoorziening. De openbare parkeerplekken – nodig voor hun visite en mensen in de straat zonder eigen oprit – zouden volgens hen nu al problematisch zijn. Volgens reactie van Gemeente Oisterwijk past de voorziening als ‘maatschappelijke voorziening’ binnen het bestemmingsplan.

Open dag
Mémorta nodigt alle geïnteresseerden en daarmee ook omwonenden uit om – als het zover is – naar de open dag te komen, zodat zij geïnformeerd worden over wat deze uitvaartorganisatie in het pand zoal doet, en hoe dat er aan toe gaat, met onder andere ‘waarom koelen zo belangrijk is, de handen van de overledene op de buik moeten liggen, en natuurlijk over de wenselijke verzorging en de opbaring van de overledene, rouwvervoer en de andere dienstverlening die we aanbieden.’ Het is afhankelijk van een eventuele uitvaartverzekering, of inwoners zonder bijbetaling van deze voorziening gebruik kunnen maken.

Update: De (ver)bouwvergunning is reeds verleend