ondernemers

Gemeente Oisterwijk heeft vergunning verleend voor uitvaartcentrum in woonwijk Pannenschuur


Donderdag werd door veel inwoners met ontsteltenis kennis genomen van het sluiten van het uitvaartcentrum aan de Moergestelseweg in Oisterwijk. Daaropvolgend werd bekend dat er een nieuw uitvaartcentrum komt, midden in de woonwijk Pannenschuur. Ook dat riep enige onvrede op bij omwonenden, hoewel er ook zijn die het prima vinden.

Parkeerdruk en de regelmatige confrontatie met de dood zien buurtbewoners als een probleem. Gemeente Oisterwijk heeft de bouwvergunning echter al vergeven: ‘De activiteiten van een afscheidshuis passen binnen het bestemmingplan. Voor het gebruik is dus geen vergunning nodig. Op 22 augustus 2023 is er een omgevingsvergunning verleend voor het intern verbouwen van het pand. De bezwaartermijn tegen deze omgevingsvergunning is inmiddels verlopen. De verwachting is dat het afscheidshuis geen grotere parkeerdruk met zich meebrengt dan de fysiotherapiepraktijk die hier voorheen zat. De initiatiefnemer heeft dit ook niet aangegeven. Daarmee worden de richtlijnen van de parkeerdruk niet overschreden. Op het moment dat echter blijkt dat de parkeerdruk toch te groot wordt in deze wijk en dat de parkeerruimte voor omwonenden en andere wijkbewoners te krap is, dan zullen wij naar aanleiding van dergelijke signalen dit opnieuw beoordelen en toetsen aan de hand van de parkeernota.’ Aldus de informatie van het college.

Dela heeft te kennen gegeven aan het eind van dit jaar uitvaartcentrum ’t Seuverick in Oisterwijk te sluiten (klik). Mémorta Uitvaartzorg laat weten medio januari 2024 de vestiging in de Pannenschuur te openen aan de Langvennen-Noord nummer 33.

De locatie voor een uitvaartcentrum in de wijk Pannenschuur (Bron: Google Maps).

Het is afhankelijk van een eventuele uitvaartverzekering, of inwoners zonder bijbetaling van deze voorziening gebruik kunnen maken.