uitgelicht

Karlijn Schellekens verbeterde twee clubrecords schaatsclub De Vennen Moergestel


Karlijn Schellekens verbeterde eerder dit seizoen al de damesclubrecords 500 en 1500 meter van Schaatsclub De Vennen. Op zondag 17 december scherpte zij haar record op de 500 meter opnieuw aan en verpulverde zij ook haar al wat oudere clubrecord op de 1000 meter.

Karlijn Schellekens, opnieuw twee Clubrecords (Foto: Jeroen Happel)

Nadat Karlijn Schellekens zich een week eerder op de halfopen ijsbaan van Alkmaar had gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Allround, had zij weer eens behoefte aan een wedstrijd op snel ijs. Daarom reisde zij op zondag 17 december af naar IJsstadion Thialf in Heerenveen. Deze lange reis was niet voor niets. Met haar 41.98 op de 500 meter was zij namelijk 0.08 seconde sneller dan het Clubrecord dat zij op 21 oktober eveneens in Heerenveen had gereden. Later op de avond verpulverde zij met een tijd van 1:23.20 haar op 18 februari gereden Clubrecord zelfs met 1.67 seconde.

Andere leden van De Vennen kwamen in actie op de ijsbanen van Tilburg en Geleen. Tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround voor meisjes Junioren-C behaalde Maartje van Dijck op 16 december in Tilburg de achtste plaats met de tijden 50.84 op de 500 meter en 2:48.24 op de 1500 meter. Tom van Dijck, Gerard Adolfse en Jan op ’t Hoog namen op vrijdag 15 december in Geleen deel aan de achtste wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. In de wedstrijd over zestig ronden werd Tom zevende bij de heren Senioren-C1 en gingen Gerard en Jan bij de heren Masters-2 respectievelijk als achtste en tiende over de finish.