uitgelicht

Oisterwijks Uitvaartcentrum gaat sluiten (Update)


Het uitvaartcentrum ’t Seuverick aan de Moergestelseweg in Oisterwijk sluit per 1 januari haar deuren.

Het uitvaartcentrum in Oisterwijk sluit haar deuren (Bron: Dela).

Uitvaartorganisatie Dela nam het pand in 2010 over van Uitvaartvereniging Oisterwijk en nam het in gebruik voor verzorgen, opbaren en afscheid nemen van overledenen. De uitvaartceremonie met aansluitend begrafenis of crematie vindt sinds 2013 elders plaats.

Het uitvaartcentrum is, behoudens tijdens bezoek door nabestaanden, gesloten en er zijn normaal geen personeelsleden aanwezig. Die werken in Hilvarenbeek of Tilburg. Omdat het gebouw aan een verduurzaming toe is, parkeren lastig is en het pand deels leeg staat, blijkt het openhouden van deze locatie niet efficiënt.

Vanaf 1 januari vinden de werkzaamheden en voorbereidingen op de uitvaart voor inwoners uit de gemeente Oisterwijk plaats in Hilvarenbeek. Die locatie kent net als die in Oisterwijk een kleinschalig karakter. Ook is de locatie in Tilburg beschikbaar.

Volgens locatiemanager Chantal Wilthagen zal het ‘even wennen zijn voor de inwoners uit Oisterwijk.’ Voor de kosten of verzekering is er geen verandering.

Update

Medio januari zo is het plan, komt uitvaartorganisatie Memorta met een uitvaartcentrum aan de Langvennen Noord in Oisterwijk. Het zal afhankelijk zijn van de uitvaartverzekering of daar gebruik van gemaakt kan worden binnen de polis. Lees hier meer over deze locatie.