ondernemers

Drie tips om te besparen op je vaste lasten *


Of je nu een leuk spaardoel hebt of simpelweg minder geld wilt uitgeven: besparen op je vaste lasten is altijd een goed idee. Het is bovendien een stuk makkelijker om te besparen dan je misschien zou denken. Wij zetten drie handige tips voor je op een rijtje waar je direct mee aan de slag kan!

 

Neem je zorgverzekering onder de loep

Aan het einde van het jaar is het slim om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Elk jaar veranderen de zorgpremies namelijk en kan het zomaar zijn dat je bij een andere zorgverzekeraar goedkoper uit bent. Onderzoek direct of er aanvullende modules zijn die je kunt uitschakelen en of het een optie is om je eigen risico omhoog te doen. Of dit een goed idee is, is afhankelijk van je gezondheid en financiƫle situatie. Zo moet je in staat zijn om dit bedrag te kunnen betalen bij een medisch noodgeval. Via https://www.poliswijzer.nl/zorgverzekering kun je heel makkelijk verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Je vindt op de website bovendien belangrijk nieuws omtrent zorgverzekeringen in het nieuwe jaar.

Internet vergelijken

Waar kan ik besparen?

Een andere kostenpost waarop je wellicht kunt besparen is je internetabonnement. Via http://www.internetten.nl/internet/vergelijking kun je je abonnement vergelijken en direct overstappen als je een goedkopere aanbieder hebt gevonden. Zorg er wel voor dat je je abonnement vergelijkt op verschillende punten. Kijk bijvoorbeeld naar de snelheid en beschikbaarheid van het internet en de kwaliteit van de klantenservice. Kies een abonnement die past bij jouw huishouden en wensen. Zo is supersnel internet op meerdere apparaten vaak overbodig als je alleen woont. Wil je nog meer besparen? Overweeg dan om een abonnement voor alleen internet af te sluiten. Als je je vaste telefoon en televisie weinig gebruikt, is dit zeker een prima optie.

Energie besparen

Tot slot zijn er diverse manieren waarop je energie kunt besparen. Dit is niet alleen handig als je je energierekening omlaag wilt brengen, maar ook als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Door je lampen te vervangen voor LED-lampen bespaar je zonder hier moeite voor te doen. Daarnaast is het slim om de stekkers uit apparaten die je niet vaak gebruikt te halen, lichten niet onnodig te laten branden, je huis goed te isoleren en de verwarming iets lager te zetten. Probeer korter te douchen en kies voor apparaten met een A-keurmerk. Door deze kleine aanpassingen door te voeren, zul je zien dat je maandelijks een aardig bedrag kunt besparen.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer