uitgelicht

Reacties over zwart of roet


Na een eeuwenoude traditie kwam er enkele jaren terug een verandering; er verschenen gekleurde-, stroopwafel- en roetveegpieten bij de intocht van Sinterklaas.

Sinterklaas met twee Pieten die wat vaker hun gezicht wassen (Foto: Annita Schepens).

Ze brengen dezelfde cadeautjes, zingen vol enthousiasme leuke liedjes, en de Pieten strooien nog steeds in alle hoeken. Ze gaan over daken en door schoorstenen, of weten op wonderlijke wijze schoenen te bereiken die onder de verwarming staan. Vraag ons niet hoe, want dat is al vele jaren het goedbewaarde geheim van de Sint!

Veel enthousiaste vrijwilligers zorgen ieder jaar weer voor een mooi kinderfeest, op de straten en pleinen in onze dorpen. Sinterklaas ontmoet de kinderen op straat, in Den Domp, Tiliander en ’t Draaiboompje, en komt bij menig sportclub of vereniging op bezoek. Ook daar zorgen al die vrijwilligers dat alles op rolletjes verloopt.

Discussie

Sinterklaas en zijn pieten, toen de gezichten na het ritje door de schoorsteen niet gepoetst werden (Foto: Fragment uit film MTV)

De discussie over de veranderingen is in omvang afgenomen. Toch zijn er lezers die het niet eens zijn met de veranderingen die de Pieten hebben doorgemaakt. En er zijn ook lezers die, daar waar nog zwart te zien is, vragen dat weg te poetsen. Er verschijnen vervolgens reacties onder de berichten die voor de kinderen bedoelt zijn, met kritiek op de verschijning. Dat vinden wij niet gepast, niet voor deze doelgroep.

Toch is een mening altijd welkom, en mogen die er zeker zijn. Daarom: Wissel van gedachten en geef je mening, maar doe dit dan alleen onder dit bericht op onze Facebookpagina (klik).  Andere berichten over het kinderfeest gunnen wij graag aan de kinderen, daar gaan we deze discussie uit de weg. We rekenen op uw begrip!

Veel plezier komende weken; geniet van Sint en Piet!

Klik en lees meer berichten over Sint en zijn Pieten

Klik en lees onze voorwaarden