uitgelicht

Alles wat je moet weten over televisiekijken met een chromecast *


Ben jij nog niet in het bezit van een Chromecast? Dan overweeg je vast om hier verandering in te brengen.

 

De afgelopen jaren is dit apparaatje ongelooflijk populair geworden. Zowel onder jong als oud. Geen wonder, want dit apparaat maakt het televisiekijken gewoon veel leuker. Toch is nog niet iedereen overtuigd. Sterker nog: er zijn ook nog genoeg mensen die geen enkel idee hebben wat een chromecast precies is en welke voordelen dit oplevert. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Maar hoe werkt chromecast? En waarom mag deze tegenwoordig niet meer ontbreken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is een chromecast?

Een chromecast is een relatief klein apparaatje dat verbonden kan worden met je televisie. Je sluit hem eenvoudig aan via de HDMI-ingang van je televisie. Vervolgens maakt hij verbinding met het wifi-netwerk in huis. Met behulp van dit apparaatje kun je werkelijk allerlei beelden streamen op je televisie. Het is zelfs mogelijk om beelden van je laptop, telefoon of tablet af te spelen op het beeldscherm van je tv.

Er zijn verschillende soorten chromecasts verkrijgbaar. Het is belangrijk om je van tevoren goed in te lezen in de verschillen en voor jezelf op een rijtje te zetten waar je naar op zoek bent. Vraag eventueel ook om advies in de winkel. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en is het eindelijk mogelijk om filmpjes te streamen naar het grote beeldscherm, ook als je nog niet in het bezit bent van smart-tv.

Maar waarom zou je voor een chromecast kiezen? Wat levert het precies op? Hieronder zetten we de grootste voordelen op een rij.

Films en series streamen

Een van de grootste voordelen van een chromecast is dat je hiermee eenvoudig gebruik kunt maken van streamingdiensten. Tegenwoordig worden deze ook steeds vaker ingezet. Er zijn zelfs mensen die helemaal geen gewone televisie meer kijken, maar enkel van streamingdiensten gebruikmaken.

Hoe fijn is het om straks gewoon op je eigen televisie je favoriete series en films te kunnen streamen? Of misschien wel een avondje YouTube-filmpjes te bekijken? Zelfs wanneer je geen smart-tv hebt? Dat is waar de chromecast voor zorgt.

De Chromecast is compatibel met meerdere apps en apparaten.

Geweldige compatibiliteit

Een chromecast werkt met vrijwel alle apparaten. Het is ongelooflijk hoe goed de compatibiliteit van het apparaatje is. Dat maakt het heel veelzijdig in gebruik, want je hoeft nooit bang te zijn dat het apparaat niet op jouw televisie past. Zolang er een stopcontact en enkele hdmi-poorten beschikbaar zijn, kun je de chromecast gewoon gebruiken.

Het maakt dus ook niet uit voor welk merk je kiest. Een Google Chromecast kan ook prima samenwerken met een iPhone en andersom. Maak je dus geen zorgen over het gebruik van verschillende merkjes, want de compatibiliteit van het apparaat blijft erg hoog.

Eenvoudig te gebruiken

Heb je twee linkerhanden als het op techniek aankomt? Ben je al blij als je de televisie gewoon kan aanzetten en sta je dus niet echt te springen om weer iets nieuws toe te voegen? Dan is die angst gelukkig ongegrond. Een chromecast is namelijk ongelooflijk makkelijk in gebruik. Deze wordt geleverd met een afstandsbediening en het gebruik spreekt eigenlijk voor zich. Een kind kan de was doen.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer