Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Speel-o-theek ’t Ballonneke, 1989


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Het logo van speel-o-theek ’t Ballonneke (Bron: LOVO)

Aan het eind van de jaren ’80 ontstond in Oisterwijk het plan ’n speel-o-theek van de grond te tillen. Drie Oisterwijkse initiatiefneemsters werkten het plan uit en concretiseerden het. Het initiatief werd door velen ’n warm hart toegedragen en kwam tot realisatie in wijkcentrum De Coppele.

LOVO bezocht in de persoon van Tilly Kruyssen in 1989 de speel-o-theek -die inmiddels de naam ’t Ballonneke had gekregen- en interviewde voorzitter Jeanny Kooijmans die honderduit vertelde over de plek waar je als lid telkens voor enkele weken speelgoed mocht komen lenen. Dit tegen zeer lage lidmaatschapskosten.

’t Ballonneke draaide volledig op vrijwilligers en voorzag lange tijd in ’n behoefte getuige het groot aantal leden én de wachtlijst die moest worden ingevoerd omdat het aantal gegadigden de mogelijkheid tot uitleen oversteeg.

Tussendoor nemen we ook ’n kleine kijkjes in de speel-o-theek dus misschien zie je jezelf wel blij voorbij huppelen met onder je arm de belofte van weer wekenlang speelplezier!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk