ondernemers

Ontdek Oisterwijk: wat te doen in ons stadje *


Het is tijd om onze prachtige stad Oisterwijk vanuit een nieuw perspectief te bekijken en te ontdekken. Of je nu al jarenlang in ons stadje woont of hier pas bent komen wonen, er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken en te ervaren in Oisterwijk.

Laten we een kijkje nemen naar enkele van de bijzondere mogelijkheden en plekken die ons dorp te bieden heeft.

Winkels en restaurants

Voor degenen die houden van een ontspannen dagje winkelen, heeft Oisterwijk een verscheidenheid aan boetieks, ambachtswinkels en speciaalzaken om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar unieke souvenirs, unieke Van Cleef horloges, of lokale kunst, onze stad heeft een breed scala aan winkels om aan je behoeften te voldoen. Loop door onze historische straten en je zult zeker verborgen schatten ontdekken die nergens anders te vinden zijn.

Voor liefhebbers van lekker eten heeft Oisterwijk een levendige culinaire scene. In het stadscentrum vind je talloze restaurants, cafés en eetgelegenheden die een breed scala aan smaken en gerechten bieden. Of je nu op zoek bent naar internationale keuken, lokale specialiteiten of traditionele Nederlandse gerechten, je zult zeker iets vinden dat aan je culinaire verlangens voldoet. Vergeet niet om te genieten van een kopje koffie en een gebakje in een van onze gezellige cafés terwijl je de charmante straten verkent.

Natuurlijke pracht

Oisterwijk staat bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke omgeving. Omringd door uitgestrekte bossen en schilderachtige meren, is ons stadje een paradijs voor natuurliefhebbers. Het Oisterwijkse Bossen en Vennen-gebied biedt tal van wandelpaden langs kronkelende paden, heldere vennen en prachtige bossen. Dit gebied is ook een favoriete plek voor vogelspotters, dus vergeet je verrekijker niet!

Daarnaast biedt Oisterwijk voor de avontuurlijke zielen tal van mogelijkheden voor actieve recreatie. Fietsliefhebbers kunnen genieten van de vele fietspaden en routes in de omgeving, terwijl wandelaars versteld zullen staan van de verscheidenheid aan wandelpaden in de omliggende bossen en natuurgebieden. Bovendien zijn er mogelijkheden voor paardrijden, vissen en zelfs varen op de schilderachtige Oisterwijkse meren.

Bron: foto van Unsplash.com door Ries Bosch https://unsplash.com/photos/eIpIWUiyKuE 06-03-2023

Geschiedenis en cultuur

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, heeft Oisterwijk ook veel te bieden. Ons stadje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen, en dit zie je terug in de historische architectuur en bezienswaardigheden. Bezoek de prachtige Petruskerk, die dateert uit de 15e eeuw, of verken het indrukwekkende Oude Raadhuis uit 1842, dat tegenwoordig dienst doet als VVV-kantoor en museum.

Bovendien organiseert Oisterwijk het hele jaar door diverse culturele evenementen en festivals. Of je nu van muziek, kunst, ambachten of lokale tradities houdt, er is altijd wel iets te beleven. Enkele van de meest populaire evenementen zijn het Zomerfeest, de Kunstmarkt en het Jazz in Duketown-festival, dat lokale en internationale artiesten aantrekt.

Wellness en ontspanning

Oisterwijk verwelkomt je met open armen in een wereld van ontspanning en wellness. Hier, te midden van de natuurlijke pracht van onze stad, vind je diverse spa’s en wellnesscentra die perfect zijn om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Laat je verwennen met rustgevende massages, verjongende sauna’s en een scala aan verkwikkende behandelingen.

Na een dag vol activiteiten en verkenningen, is er niets beter dan ontspannen in een van deze oases van rust. Gun jezelf dat moment van luxe en herstel, en laat de stress van het dagelijks leven achter je terwijl je geniet van de weldaad die Oisterwijk te bieden heeft.

Oisterwijk verkennen: ontdek onze prachtige stad

Oisterwijk biedt een schat aan mogelijkheden om te ontdekken en te genieten. Of je nu de voorkeur geeft aan winkelen, culinair genot, natuur, geschiedenis, cultuur of wellness en ontspanning, Oisterwijk heeft voor ieder wat wils. Laten we blijven genieten van alles wat ons mooie stadje te bieden heeft. Samen maken we Oisterwijk nog specialer.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer