uitgelicht

Goed voorbereid op vakantie vanaf Eindhoven Airport*


Als inwoner van Oisterwijk en omstreken is het vanzelfsprekend om vanaf het nabijgelegen Eindhoven Airport op vakantie te gaan. In dit artikel gaan we dan ook wat tips bespreken om goed voorbereid te vertrekken vanaf deze luchthaven, zodat je de volgende vliegvakantie goed kunt beginnen!

Vliegen vanaf luchthaven Eindhoven


Hoewel Eindhoven Airport beduidend kleiner is in omvang dan bijvoorbeeld Schiphol, doen zij zeker niet onder voor het aantal bestemmingen. Deze liggen voornamelijk in Europa, maar ook in Egypte, Marokko en je kunt zelfs naar de Kaapverdische eilanden vliegen. Genoeg om uit te kiezen dus en voornamelijk bedoeld voor vakantiereizigers.

Zo zijn er veel zonbestemmingen, maar ook stedentripbestemmingen zoals Kopenhagen, Vilnius, Edinburgh en Praag. Er gaan vooral veel vluchten naar Spanje toe, met bestemmingen zoals Barcelona, Bilao en Malago, maar ook eilanden als Ibiza, Gran Canaria en Lanzarote.

Parkeren op de luchthaven

Het Eindhoven Airport parkeren reserveer je het beste vooraf online. Zo ben je zeker van een plek én van een goede prijs. Bij de luchthaven van Eindhoven heb je de keuze uit verschillende parkeervormen, waarbij de meeste een shuttleservice of parkeren op loopafstand aanbieden. Die laatste is het meest gunstig, omdat je hiermee niet afhankelijk bent van een pendeldienst.

Doordat Eindhoven Airport niet heel groot is en handig ingedeeld, zijn er op loopafstand rondom de terminal veel verschillende parkeeraanbieders te vinden. Dat is bijvoorbeeld bij Schiphol of Rotterdam niet het geval. Profiteer hier dus van als je vliegt vanaf Eindhoven, want het is een hele prettige manier van parkeren en lopen naar de vertrekhal.

Op vakantie vanaf Eindhoven Airport (Bron: Unsplash.com)

Controleer de regels omtrent bagage

Bekijk altijd goed wat je mee mag nemen in je ruim- en handbagage. Eindhoven Airport beschikt over nieuwe CT-scanners, waardoor het mogelijk is om vloeistoffen mee te nemen in verpakkingen van meer dan 100 ml. Het kan dan ook gewoon in de bagage blijven zitten zonder problemen, net als laptops en tablets. Neem je medicatie of dieetvoeding mee, dan is een doktersverklaring nodig.

Voor de security is het handig om ervoor te zorgen dat je makkelijke kleding aan hebt. Eventuele jassen of vesten moeten uitgedaan worden en je riem en horloge moeten af. Daarbij moeten ook de broekzakken leeg. Voor een snelle doorstroom is het dus handig om dit alvast te doen en niet teveel spullen in je broekzakken te doen. Ook een schaar, kurkentrekker of ander scherp voorwerp mag niet mee in de handbagage. Wel is het mogelijk dit in de ruimbagage te vervoeren.

Reserveer een tijdslot voor de security check

De luchthaven raadt aan om minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Het online inchecken kan al enkele jaren via de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Is je bagage ingechekt dan kun je door naar de veiligheidscontrole.

Sinds 2023 wordt er bij veel luchthavens ook gevraagd om een tijdslot te reserveren voor de security check, zo ook bij Eindhoven Airport. Dit om te voorkomen dat er net als het jaar ervoor gigantische wachtrijen ontstaan die zelfs tot ver buiten de terminal stonden. Tegenwoordig kun je drie dagen voor vertrek online een tijdslot reserveren dat past bij jouw planning. Houdt hierbij wel rekening met voldoende tijd om je ruimbagage af te geven voor de security check.

Richting de gate

De luchthaven van Eindhoven is niet heel groot, maar bied voldoende shopmogelijkheden na de security check. Heb je geen haast? Kijk dan eens in de tax-free winkels of koop een hapje of drankje bij The Cloud Club. Meld je op tijd bij de Gate van jouw vlucht. Weet je niet bij welke gate je moet zijn? Kijk op je ticket, op de borden in de hal of online. Als het zo ver is start het boarden, waarbij je nog één keer je ticket mag laten zien en je vervolgens het vliegtuig betreed.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer