ondernemers

Dit zijn de items die je nodig hebt in de keuken*


Een goed uitgeruste keuken is essentieel voor elke kookliefhebber. Of je nu een ervaren chef-kok bent of gewoon graag af en toe een maaltijd bereidt, er zijn bepaalde items die onmisbaar zijn in elke keuken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste items die je nodig hebt om succesvol te kunnen koken.

Een Airfryer

Een Airfryer is een onmisbare toevoeging aan elke keuken, en wel hierom: het biedt een revolutionaire manier om gezonder te koken zonder concessies te doen aan smaak en textuur. Met de Airfryer kun je genieten van knapperige en smaakvolle gerechten, vergelijkbaar met gefrituurde lekkernijen, maar dan met veel minder vet. Dit apparaat gebruikt hete lucht om gerechten te bereiden. Van knapperige frietjes tot sappige kippenvleugels en zelfs gebak, de Airfryer kan het allemaal aan. Bovendien bespaar je tijd en energie, omdat de Airfryer snel opwarmt en je gerechten gelijkmatig gaart. Er zijn meerdere merken van de airfryer op de markt beschikbaar zoals de Philips Airfryer. Dus, als je op zoek bent naar een gezondere kookmethode die niet inlevert op smaak en gemak, dan is een Airfryer de perfecte aanvulling voor jouw keuken.

Een inductiekookplaat

Een Inductiekookplaat is een absolute must-have voor elke moderne keuken, en wel om goede redenen. Deze geavanceerde kookplaat maakt gebruik van elektromagnetische technologie om direct warmte te genereren in de pan, wat resulteert in snellere kooktijden en optimale precisie. Met directe en regelbare warmte heb je de volledige controle over je kookproces, of je nu wilt sudderen, koken of braden. Naast snelheid en precisie is veiligheid een belangrijk voordeel van inductiekoken. Omdat de kookplaat zelf niet heet wordt, is er minder risico op verbranding en morsen die aan de oppervlakte vastkoeken. Dit maakt het schoonmaken van de kookplaat een fluitje van een cent. Ook met inductiekookplaten heb je verschillende varianten zoals de Inductiekookplaat Etna.

Snijplanken

Een goede set snijplanken is een must-have in elke keuken. Zorg ervoor dat je zowel houten als kunststof snijplanken hebt, zodat je verschillende soorten voedsel apart kunt snijden. Dit voorkomt kruisbesmetting en zorgt voor hygiënisch koken.

Messenset

Een scherpe messenset is essentieel voor het bereiden van maaltijden. Investeer in een goede kwaliteit messenset met verschillende messen, zoals een koksmes, een broodmes, een groentemes en een schilmesje. Hiermee kun je gemakkelijk alle soorten voedsel snijden en hakken.

Pannen

Een goede set pannen is onmisbaar in elke keuken. Zorg ervoor dat je pannen hebt van verschillende formaten, zoals een kleine steelpan, een middelgrote kookpan en een grote braadpan. Hiermee kun je gemakkelijk verschillende gerechten bereiden, van sauzen tot stoofschotels.

Keukenweegschaal

Een keukenweegschaal is handig om precies de juiste hoeveelheden ingrediënten af te meten. Dit is vooral belangrijk bij het bakken, waarbij de verhoudingen van ingrediënten nauwkeurig moeten worden gevolgd. Kies voor een digitale weegschaal met een nauwkeurige meting.

Een mooie stevige mixer om te kloppen en te kneden (Foto: Pexels.com).

Keukenmachine

Een keukenmachine is een veelzijdig apparaat dat het bereiden van voedsel veel gemakkelijker maakt. Met een keukenmachine kun je ingrediënten hakken, pureren, kneden en mengen. Het bespaart je veel tijd en moeite bij het bereiden van maaltijden.

Mixer

Een mixer is onmisbaar voor het bereiden van gebak, beslag en het opkloppen van slagroom. Kies voor een handmixer of een staande mixer, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Een mixer maakt het bakken veel gemakkelijker en zorgt voor luchtige en gladde resultaten.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer