uitgelicht

In Memoriam: Harrie Beerens


Het is ongelooflijk maar weer moet Audacia afscheid nemen van een Erelid.

In Memoriam: Harrie Beerens

Dinsdagmorgen kregen we te horen dat Harrie Beerens op 84 jarige leeftijd is overleden. Harrie is lid van Audacia sinds 1 oktober 1962!

Toen Harrie met zijn familie vanuit Spoordonk in Moergestel kwam wonen is hij direct lid geworden en zelf actief gaan voetballen. Hij heeft daarbij jaren met veel van zijn vrienden in het tweede elftal gespeeld. Na de actieve carrière is hij zich direct bezig gaan houden met het jeugdvoetbal als trainer en coach. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw heeft hij zitting gehad in het jeugdbestuur. Samen met zijn maatje Nico Oerlemans sr was Harrie op zaterdag altijd bij Audacia te vinden ter ondersteuning van het wedstrijdsecretariaat, voor het uitzetten van de veldjes, om scheidsrechter bij de diverse wedstrijden van de jeugd te zijn en voor overige hand en span diensten.

Ook was hij jarenlang supporter op Zondag bij het eerste elftal in de zogenaamde “Leugenhoek” welke gevormd werd door een aantal vaste prominente medesupporters, die altijd achter het doel van de tegenstander gingen staan om te proberen het leven van vooral de keeper van de tegenpartij zo zuur mogelijk te maken.

In 2002 is Harrie voor zijn vele verdiensten binnen de vereniging benoemd tot erelid.

Vanaf 2009 heeft hij ook deel uitgemaakt van de vrijwilligers ploeg die op vrijdagmorgen ervoor zorgt dat de accommodatie er keurig uitziet voor alle bezoekers in de weekenden.
Pas in december jl. is hij daarmee vanwege zijn ziekte moeten stoppen.

Vele leden van Audacia hebben goede en warme herinneringen aan Harrie vanuit hun jeugdperiode. Zijn eenvoudige ‘doe maar normaal’ karakter en ‘altijd hard werken’ mentaliteit hebben veel Audacia-spelers gevormd in hun jeugd.

We wensen de familie en vrienden veel sterkte. Harrie zal altijd worden herinnerd bij Audacia!

Namens bestuur en leden Sv Audacia