Care Inn

Praat mee over toekomst Haarendael


Landgoed Haarendael is een ontwikkellocatie in het dorp Haaren. Samen met inwoners, gemeente en andere stakeholders werkt ontwikkelaar Lithos aan de ontwikkeling van het historische gebied waardoor weer nieuwe geschiedenis geschreven wordt. In opdracht van de gemeente heeft een supervisor gewerkt aan een ontwikkelkader voor Haarendael. In dit ontwikkelkader staan de ruimtelijke en programmatische uitgangspunten voor de herontwikkeling waar de ontwikkelaar rekening mee moet houden. Daar hoort ook de financiële haalbaarheid bij.

Kom jij ook?

Vanuit de lucht is goed de omvang van het project te zien (Foto: Peter Franken)

De contouren van het ontwikkelkader zijn nu gereed. Daarom maakt de gemeente een ronde langs betrokken partijen om het ontwikkelkader te presenteren en ook reacties op te halen. Op 20 april gaan zij hiermee naar de raad. Daar kun jij ook bij zijn. Vanaf 19.30 uur praat de raade in het raadhuis (de Lind 56)  over de contouren van het ontwikkelkader. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen bij Haarendael? Kom dan ook naar de presentatie. Er is ook ruimte om te laten weten wat je ervan vindt.

Hoe verder?

Als alle reacties van betrokkenen zijn verzameld, werkt de gemeente de contouren uit tot het uiteindelijke document “Ontwikkelkader Haarendael”. De raad wordt dan op 6 juli gevraagd hierover een besluit te nemen.