Care Inn

Cursus voor gescheiden ouders met kinderen


Hoe pak je de draad op na de scheiding? Hoe kun je de kinderen helpen om alles op een positieve manier een plek te geven? Hoe overleg je met je ex-partner over opvoeding van je kinderen en voorkom je samen conflicten?

De cursus ‘positief opvoeden na scheiding’ biedt je als gescheiden ouder handvatten om te begrijpen wat de scheiding voor kinderen kan betekenen. Het geeft je inzicht in hoe je om kan gaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding.

De cursus
Tijdens de eerste 2 bijeenkomsten gaat het over het herkennen en erkennen van de problemen of situaties waar de kinderen tegenaan lopen bij een scheiding. Tijdens bijeenkomst 3 en 4 gaat het over de vaardigheden die je nodig hebt in je rol als gescheiden ouder. Hoe kan je die rol op een positieve manier invulling geven?

Tijdens de bijeenkomsten wissel je ervaring uit met andere gescheiden ouders. Samen oefen je om het geleerde in de praktijk te brengen.

Wanneer
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De data: 8, 15 en 22 mei en 5 juni in Oisterwijk.

Aanmelden
De cursus wordt gegeven door Farent. Wil je je aanmelden voor de cursus dan bel je naar Emel Celik op 06 – 43 35 90 26 of je mailt naar emelcelik@farent.nl. Ook kan je bellen naar Lisette Slokker op 06 – 54 93 09 72 of je mailt naar lisetteslokker@farent.nl. Deelname aan de cursus is gratis.