Care Inn

Gratis tuinafval brengen en compost halen


Op zaterdag 25 maart lever je grof tuinafval in bij Firma Bruurs op de Heuvelstraat 20 in Moergestel. Dit kan tussen 08.00 en 16.00 uur. Alleen particulieren worden toegelaten. Bedrijven kunnen geen grof tuinafval inleveren. De medewerkers van de firma Bruurs vragen om een legitimatiebewijs.

Je mag maximaal 2 kubieke meter grof tuinafval inleveren. Onder grof tuinafval valt: snoeiafval, takken en houtachtige delen met een doorsnee vanaf 3 cm of een lengte van 1 meter, bomen, struiken, heesters, stammen en stronken.

Compost

Compost wordt gemaakt van fruitschillen en snoeisel…

Ook haal je op deze dag gratis compost op bij Firma Bruurs. We bieden de compost los aan. Je mag maximaal 1 aanhangwagen vullen of je vult zakken die je zelf mee neemt. Deze zakken moeten stevig zijn, een PMD afvalzak is hiervoor niet geschikt. Neem ook een schop mee, zodat je de aanhangwagen of zak kan vullen.

Goed voor de tuin
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Het verbetert de structuur van de bodem en zorgt ervoor dat water goed weg kan lopen. Er ontstaat hiermee een natuurlijke balans in de bodem. Meng je de compost met tuinaarde, dan is het geschikt voor alle tuinplanten.

Hergebruik
Door het goed scheiden van groenafval uit jouw tuin en alle etensresten uit de keuken maakt de verwerker hier onder andere compost van. Er zijn op die manier geen nieuwe grondstoffen nodig.