Care Inn

Faalangstreductietraining voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar


In het najaar van 2023 start een nieuwe faalangstreductietraining voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.

Faalangst hoort bij ieder mens. Soms is faalangst nuttig, maar soms is het ook een plaag. Het kan zijn dat je veel last van faalangst hebt en dat je hier last van hebt op bijvoorbeeld school.

Voor wie is de training?

Zijn er in uw gezin kinderen met faalangst, of signalen daartoe, meld ze dan aan.

De faalangsttraining is bedoeld voor kinderen met een laag zelfbeeld, die zichzelf overschreeuwen, of juist opscheppen. Maar het is ook voor kinderen die blokkeren bij bepaalde leervakken of juist dichtklappen wanneer ze een beurt in de klas krijgen. Kinderen met faalangst hebben veel bevestiging nodig van ouders of van leerkrachten. Ze komen moeilijk uit hun woorden, trekken zich terug of kunnen gaan stotteren.

Wat leer je in de training?
De training faalangstreductie leert je hoe je gevoelens moet uiten, hoe je kan ontspannen, hoe je negatieve gedachten kan omzetten naar positieve gedachten en hoe je rustig en kalm blijft in spannende situaties.

Wil je je kind aanmelden voor deze training? Dan kan dit bij Loket Wegwijs via het mailadres loketwegwijs@oisterwijk.nl of bel naar (013) 30 30 440.