Care Inn

Beleef Bob Popcorn met al je zintuigen!


Als je een boek leest, kom je in een andere wereld. Je wordt er helemaal in meegenomen. Soms zou je willen dat jij ook zulke leuke, grappige avonturen kon beleven.

En dat is precies wat er in deze workshop gaat gebeuren; het verhaal wordt tot leven gebracht. Er wordt natuurlijk wel een eigen creatieve draai aan gegeven waarbij alle zintuigen worden ingezet. De lees-/media consulent leest voor uit het Bob Popcorn boek en daarna worden de zintuigen geprikkeld door creatief aan de gang te gaan met belevenissen van Bob Popcorn.

Beleef Bob Popcorn met al je zintuigen!

Bob Popcorn, er zijn vier boeken over hem geschreven. In het eerste deel van het boek leren we Bob en Ellis kennen. Ellis is gék op popcorn en maakt stiekem popcorn in de magnetron. Op een dag groeit een van die maiskorrels uit tot een mannetje. Een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet. Bob heeft altijd honger, slaapt nooit en als hij kwaad wordt… ontploft hij in een supergrote POPCORN. Ellis probeert hem geheim te houden, maar dat is niet makkelijk! In de reeks beleven ze samen veel grappige avonturen.

Er is een reeks van 4 zintuigworkshops gepland waarbij elke keer een ander avontuur van Bob Popcorn en een ander zintuig centraal staat. De eerste editie vindt plaats tijdens de Kindermuziekweek en dus staat het zintuig ‘horen’ centraal. De kinderen spelen een scène uit Bob Popcorn in Amerika na door middel van een hoorspel. Hierbij worden onder andere instrumenten van Harmonie Asterius gebruikt.

Ben je er ook bij op deze te gekke middag?
28 maart, 15.30-16.45u
Leeftijd: 6-8 jaar
Aanmelden: oisterwijk@bibliotheekmb.nl
Meer informatie: www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk