Care Inn

Alles wat je moet weten over badkamerradiatoren *


Als je op zoek bent naar een badkamerradiator, is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de verschillende soorten radiatoren.Zo voorkom je dat je een radiator aanschaft die bijvoorbeeld niet genoeg warmte afgeeft en dus niet krachtig genoeg is voor jouw badkamer. Badkamerplanet is de ideale plek om op zoek te gaan naar een passende radiator voor jouw badkamer. Een belangrijke stap die vaak over het hoofd wordt gezien, is het eenvoudig online berekenen van de warmteafgifte. Als jouw radiator namelijk niet krachtig genoeg is, zal de badkamer niet snel genoeg op temperatuur komen en heb je eigenlijk niets aan de radiator. In dit artikel bespreken we alles over badkamerradiatoren. Lees verder!

Welke maten radiatoren zijn er?


Op de markt zijn radiatoren verkrijgbaar in verschillende maten. Een grotere radiator heeft doorgaans meer vermogen, wat nodig is om jouw badkamer goed te kunnen verwarmen. De meest voorkomende maten voor radiatoren zijn 120 en 180 cm bij 60 cm. Bij het kiezen van een radiator is het ook belangrijk om rekening te houden met de juiste afmetingen. Omdat een badkamerradiator meestal aan de wand bevestigd wordt, is het essentieel om van tevoren jouw wanden op te meten, zodat je precies weet hoeveel ruimte je hebt om mee te werken en welke wand het meest geschikt is om de radiator te plaatsen. Ten slotte is het belangrijk om bij het kiezen van het juiste type radiator rekening te houden met de aansluiting, met name de aanvoer. Je kunt meestal kiezen tussen een middenaansluiting of een zij-aansluiting.

Badkamerradiatoren zijn er in allerlei kleuren en maten (Bron: Unsplash.com)

Trends

Vroeger was het ontwerp van radiatoren van ondergeschikt belang. Hun enige functie was het verwarmen van de kamer. Tegenwoordig is het uiterlijk echter net zo belangrijk geworden als de functie. Design radiatoren zijn enorm populair en je kunt ze aanpassen aan de stijl van jouw badkamer. Populaire radiatoren volgen de huidige trends, zoals de opkomende industriële badkamerstijl. Bij deze stijl past een donkere radiator goed, zoals een mat zwarte of antraciete radiator.

Horizontaal of verticaal

In badkamers kun je onderscheid maken tussen horizontale en verticale radiatoren. Een horizontale radiator heeft een groot oppervlak, waardoor de warmteafgifte optimaal is. Tegenwoordig zijn verticale designradiatoren echter erg populair en verkrijgbaar in verschillende maten en modellen met verschillende vermogens. Een groot voordeel van een verticale radiator is dat deze minder ruimte in beslag neemt dan een horizontale radiator. Hoewel de meeste huizen anno 2023 wel dubbelglas hebben, is het nog steeds een goed idee om een horizontale radiator onder een raam te plaatsen. Dit komt omdat een muur met een raam vaak als een loze muur wordt beschouwd.  Daarom is het zinvoller om de radiator onder het raam te plaatsen in plaats van elders in de badkamer waar de muurruimte wel bruikbaar is.  Daarnaast worden verticale designradiatoren steeds vaker gebruikt omdat ze een modernere uitstraling hebben dan de traditionele horizontale radiatoren.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer