ondernemers

Zandweg is Moergestelse doorn in het oog


Een ingezonden brief van een inwoner in Moergestels buitengebied:

Het fietspad…

Mijn man en ik wonen sinds 11 jaar aan de Hertgangseweg in Moergestel. Wij wisten toen wij hier gingen wonen dat dit aan een zandpad was. Nou ja ‘niet erg’ dachten wij, beetje viezer dan een verharde weg. Dat dit een verkeerde gedachte was zijn we inmiddels achter gekomen.

Er komt veel verkeer door, vooral mensen van park de Stille Wille (gemeente Oirschot) en natuurlijk de boeren die hun land moeten bewerken; niks mis mee die mensen moeten allemaal hun werk doen. Maar dat het pad bijna altijd heel slecht is en voor zoveel gevaarlijke situaties zorgt wordt steeds meer een zorg voor ons en gaat ten kosten van het leefplezier.

Veel kuilen in het pad…

Vaak belanden mensen met de auto in de sloot, banden rijden ze kapot, uitlaten onder de auto uit en dan nog maar te zwijgen over het fietspad. Veel flessen wijn hebben we al gescoord om gevallen mensen naar huis te brengen, hun wonden te verzorgen. En we drinken geen wijn! Alle omwonenden hebben vaak melding gedaan bij de gemeente Oisterwijk, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg en het fietspad. Ondergetekende ook en nog nooit enige positieve reactie mogen ontvangen.

Het gevoel dat wij wel belasting moeten betalen, maar dat we niet bij de gemeente Oisterwijk horen staat bij ons op de voorgrond. Natuurlijk is alles duur, maar er zal toch wel iemand zijn die met een gezonde kijk de situatie in ieder geval eens serieus kan bekijken en iets kan ondernemen? De flessen wijn staan voor ze klaar.

De put wordt pas gedempt als het kalf verdronken is.

Een teleurgestelde belastingbetalende inwoner van de gemeente Oisterwijk,

Hennie van den Boogaard