Care Inn

Oisterwijkse ludieke frikandellentest plaatst Beckers als lekkerste (+ Film)


Afgelopen zondag was er in eetcafé De Huiskamer in Oisterwijk de grote Bourgondische Frikandellentest.

De frikandellen werden vakkundig gebakken door medeorganisator Tom Croes (Bron: LOVO).

Het idee begon als een grap, maar met carnaval in aantocht heeft Société Le Margéh besloten er een echt bourgondisch event van te maken. Om 15:11 uur werd gestart met de vergelijkingstest van 11 verschillende frikandellen, die blind geproefd moesten worden. Société Le Margéh is een gezelligheidsclub uit Oisterwijk die als doel heeft om op een laagdrempelige en toegankelijke manier diverse activiteiten te organiseren voor jong en oud. De opbrengst gaat in de pot, die gebruikt wordt voor het organiseren van lokale activiteiten.

De sfeer zat er goed in, de frikandellen gingen er eveneens goed in (Bron: LOVO).

Er werden 11 verschillende merken frikandellen getest door 40 deelnemers. Tijdens de test werden de deelnemers uitgenodigd om het uiterlijk, de bite en de smaak van de frikandellen te beoordelen. Om 18.00 uur, werden de stemmen geteld en kwam er een winnaar naar voren.

Als slechtste uit de bus gekomen: Snackfan van Aldi. De grote winnaar was de Bikfrik van Van Lieshout. Bij de supermarkt frikandellen was de eerste plaats voor Beckers, tweede kwam Mora en als derde was dat die van de Plus.