uitgelicht

Fotoseries en films van zaterdag met carnaval (+ Uitslag optocht)


Karnaval Festival, de sleuteloverdracht, optocht in Haaren (met de uitslag), … er was zaterdag weer van alles te doen in het Oisterwijkse Döllekesgat, het Moergestelse Pierewaaiersrijk, het Haarens Strûivendûrp en Heukelomse Rommelpot.

‘Onze’ en tevens Hoffotograaf Annita Schepens mag zelf ook een keer in het middelpunt; ze mocht van vader en zoon Rozen het Rozendollleke ontvangen (Foto: ???)

Ad Rozen (met helm rechts) bezoek de winnaar van de Döllekesgatse etalageprijs (Foto: Karel Verkerk).

Voor alle dorpen samen was er in Heukelom het Prinsenontbijt bij Mie Pieters met drie prinsen en twee prinsessen. Maar ook de begroeting van oud Prinsen van de VSOP (Film), de kinderfietstocht, het straatontbijt (Film), intocht en hijsen van de Dol (Film) met dit jaar voor het eerst een eigen stek voor de Dol van de jeugdraad bij La Belle.

Ad Rozen begaf zich op pad om het Rozendolleke uit te reiken aan Prins John, Danielle van der steen, Annita Schepens en Bart van der Zwan. En ook werd door Brandwachter Ad de Etalageprijs uitgereikt (Film). Op volgorde waren de winnaars: 1. Heren van Oisterwijk, 2. Mignon Juwelier, 3. Schoonheidssalon Jeannie Vervaert, 4. Bakkerij Besselink, 5. Ter Horst van Geel en 6. Christ Smulders.

In Haaren was er de optocht met winnaars CV Gin Verstand en hun Ameezing Carnaval (Wagens volwassenen), CV De Jeugd van Haaren met Wij maoken ut klaor saomen (Wagens Jeugd), CV (her)intreders met Den (Bar)telt bij ons nog mee (Loopgroep Jeugd) en De (perfect) body & feet met “Ons vader” Pop up café (Loopgroep Volwassenen). Kijk voor de volledige uitslag onderaan deze pagina. Ook ging het los in de tent op het plein met onder andere de Alpen Zusjes (Film); daarvan heeft Gerda Voorhaar een filmpje gemaakt. En ook op video staat hier op deze pagina een sfeerbeeld van het Karnaval Festival in Moergestel (Film) dat na de uitspraak van de rechter door kon gaan.

Klik hier en bekijken de fotoserie van Zaterdag in Döllekesgat.

 

Er komt vast en zeker nog meer; blijf ons volgen!

Klik hier voor meer carnavalsberichten

Op zaterdag 18 februari is in Struivendurp (Haaren) bij gelukkig droge weersomstandigheden de optocht gevierd.Na 2 jaar afwezigheid was het spannend of de deelnemers de creativiteit en tijd hadden gevonden, zeker met diverse berichten in de media dat diverse optochten onder minder interesse zijn afgelast. De inwoners en bezoekers van Struivendurp werden getrakteerd op een hele mooie en kwalitatief hoog niveau optocht met veel interactie en goedlachse deelnemers en toeschouwers.

Het sluiten van de cafés in Haaren was natuurlijk een centraal thema waar op een ludieke wijze mee is omgegaan met leuzen als “Den (Bar)telt bij ons …” en “Ut (on)gemak van Haoren” met een knipoog naar de oude “Bartel” en “’t Gemak”. De Loopgroepen hadden veel tijd en aandacht besteed aan de teksten, acts en kleding. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar 1 op het hoogste schavot eindigen en “Ons vader Pop up café” gooide de hoogste ogen, maar de uitslagen van de 5 beste loopgroepen was voor de jury een close call.

Bij de wagens was de winnaar CV Gin Verstand met vanouds veel aandacht voor de bouw met draaiende poppen / delen, mooie kleding en natuurlijk de Act met dit jaar als thema “A-meezing Carnaval” waar de bezoekers getrakteerd werden op diverse evergreens die meegezongen konden worden. De jeugd is onze toekomst en ook zij hadden mooie wagens, kleding en interactie in een totaal act weer onder de aandacht gebracht. Bij de wagens was De Jeugd van Haaren met het thema van Prins Wener de 24e “Wij maoken ut klaor saomen” de winnaar en bij de wagens CV (her)intreders Den (Bar)telt bij ons nog steeds mee”. De combinatie van de ouders (her) en de nieuwe intreders wordt het stokje doorgegeven aan de volgende generatie. Mooi afgewerkte kleding en versieringen gaven kwalitatief een mooie indruk en voorbeeld voor de toekomst.

Uitslag Carnavalsoptocht Struivendurp 2023
Categorie 1 Wagens Volwassenen Prijs
Nr. Naam Uitbeelding
18 CV Gin Verstand Ameezing Carnaval 1
22 CV Ge kèkt mar ??? 2
19 De Dwaze Dweilers Hier willen we bij zijn! 3
26 CV Upp Festive History 4
24 CV Ketel Monniken 5
23 CV Niks wert Wij geven gas in Las Vegas 6
25 VG de Bier(pre)tenders Gouwe jaren 7
20 CV Ongeregeld The Final Countdown 8
21 CV Wie nie waogt 11 jaar CV Wie Nie Waogt 9
Categorie 2 Wagens Jeugd Prijs
Nr. Naam Uitbeelding
16 CV De Jeugd van Haaren Wij maoken ut klaor saomen 1
17 CV De Doordraaiers In Haaren alle kroegen ter zielen, dus feesten wij maar in ons huisje op wielen 2
Categorie 3 Loopgroep Jeugd Prijs
Nr. Naam Uitbeelding
11 CV (her)intreders Den (Bar)telt bij ons nog mee 1
10 De Partystruiven Een melige carnaval 2
Categorie 4 Loopgroep volwassenen Prijs
Nr. Naam Uitbeelding
4 De (perfect) body & feet “Ons vader” Pop up café 1
2 Carnavolcalis Saomen kunnen we het maken, de… 2
7 De Maatjes Ut Ongemak van Haoren 3
3 CC Mee(j) Hooft Pijn Op volle toeren 4
5 De ABBA’s We goan los 5
8 D’n Overschot We vullen het op 6
6 De Haarense Revue We maokuh ‘m saomuh langer 7
9 Bep en Toos Al zijn we nu Vughtse kak, we hebben nog steeds n band meej Hoaren 8
Extra prijs: Beste Thematiek”
Nr. Naam Uitbeelding
6 De Haarense Revue We maokuh ‘m saomuh langer
Extra prijs: “Beste Interactie”
Nr. Naam Uitbeelding
2 Carnavolcalis Saomen kunnen we het maken, de…
Extra prijs: “Meest Actuele”
Nr. Naam Uitbeelding
8 D’n Overschot We vullen het op
Extra Prijs: Het gaat ons aan het hart
Nr. Naam Uitbeelding
9 Bep en Toos Al zijn we nu Vughtse kak, we hebben nog steeds n band meej Hoaren