vacature

Dai Dai N’tab krijgt zelfvertrouwen in Polen


Dai Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen uit Moergestel is op zaterdag 18 februari derde geworden tijdens de 500 meter van de finale van de World Cup in het Poolse Tomaszów Mazowiecki.

Finish van Dai Dai N’tab tijdens World Cup in Polen.

Deze podiumplaats bij een wedstrijd tegen de wereldtoppers is voor de schaatser van profploeg Jumbo-Visma een enorme opsteker in de voorbereiding op het Wereldkampioenschap Afstanden dat op 3 maart in Heerenveen zal worden gehouden.

Nadat hij met 9.73 een beetje onder zijn kunnen had geopend, reed Dai Dai in 25.06 wel een uitstekende volle ronde. Vooral zijn laatste buitenbocht was super strak. Omdat Dai Dai al in de tweede rit moest rijden, duurde het lang voordat duidelijk was of zijn eindtijd van 34.79 goed zou zijn voor een podiumplaats. Nadat wereldtoppers als de Noor Lorentzen, de Canadees Dubreuil en de Japanners Shinhama, Morimoto en Morisighe zich op deze tijd stuk hadden gebeten, was duidelijk dat Dai Dai voor het eerst sinds februari 2021 weer een internationale prijs zou gaan winnen. Het deerde hem niet dat de Japanner Murakami met 34.69 en de Amerikaan Stolz 34.73 in de laatste ritten nog net wat sneller waren. Dankzij zijn derde plaats eindigde Dai Dai bovendien als negende in het eindklassement van de World Cup dat door de Canadees Dubreuil werd gewonnen.