Care Inn

Karnaval Festival mag van de rechter doorgaan


Het was vandaag spannend; de abdij nabij Moergestel had bezwaren tegen het festival vanwege geluidsoverlast, verstoring van de natuur en stikstof.

Jeugd leeft zich uit op Karnaval Festival (Foto: Rick Denissen)

De collega’s van het Brabants Dagblad hebben de zaak gevolgd (klik hier), en die kreeg vanmiddag in de rechtszaal in eerste instantie een ernstige wending. De rechter vroeg zich af hoe het festival met nul stikstofuitstoot zou kunnen werken. Organisator Intents kreeg enige tijd daar uitleg over te geven en informatie op te halen. Daarna is de rechter gelukkig tot de conclusie gekomen dat het evenement dit weekend door kan gaan. Gemeente Oisterwijk zou terecht een vergunning hebben afgegeven. Duizenden liefhebbers van het veelal wat stevigere carnavalsgenre kunnen gaan genieten!!