ondernemers

Zonnig seniorenweekend voor rugby Oisterwijk maar Oysters II rookt een zware pijp

Nadat in het vorig weekend de Derby in de Ereklasse gespeeld werd, was het dit keer de beurt aan de tweede klasse Zuid. Aan de Scheibaan in Oisterwijk werd de wedstrijd Oysters – RC Tilburg uitgevochten. Een term die helaas wel bij de wedstrijd hoorde. Derby’s maken gevoelens los bij spelers. Schijnbaar rustige mensen veranderen door de omstandigheden ineens in strijders. Op zich niks mee, maar bij een fysieke contactsport hoort dan wel, juist om de veiligheid te waarborgen, een scheidsrechter die snapt wat een Derby tussen Oisterwijk en Tilburg inhoudt.

Te vaak liet de goede man doorspelen. Dat leverde weliswaar een boeiend kijkspel op (dat was zeker winst) maar even zo vaak had een sporadisch fluitje of een duidelijke waarschuwing het spel net wat minder onbezonnen gemaakt. Na 2 x 40 minuten stapte het team uit Tilburg, volledig terecht als winnaar van het veld. Oysters II had eigenlijk geen moment aanspraak op de winst gemaakt. Dat had voornamelijk te maken met het enorme fysieke overwicht van de gasten. Maar dat hoort zeker bij de sport. Eindstand 12-35. Volgende week mag het jonge team van Oysters II op bezoek bij de rugbyers van de Radboud Universiteit, NRSV Obelix. Alle mogelijkheden om deze zeperd van zich af te spelen.

Oysters III speelde ook een topper tegen het enige team dat enigszins tred houdt met het team van trainer Willem Nas. Daar waar de fitte jonge spelers van de Oysters (Oysters III fungeert als opstapteam voor alle jeugdspelers die vanuit de jeugd voor het eerst het seniorenrugby betreden) gewend zijn om snel om voorsprong te komen, liet de tegenstander, het cluster van Wallaby’s (Venlo) en Bokkerijders (Roermond) zien dat verdedigen een Limburgse kwaliteit is. Toch wisten de Oysters de score in de eerste helft te openen en de ruststand 10-0 (twee try’s) gaf goede hoop.

Sportief gevecht aan de Scheibaan (Bron: Oysters.nl)

Dat het clusterteam uit Noord-Limburg de eerste plaats met de Oysters deelt is goed te merken want in de faire wedstrijd golft het in de tweede helft op-en neer. Uiteindelijk zegevieren de Oysters met een zeer kleine uitslag, 15-12.

Ondertussen streden de Duckster (Combinatie van Ducks en Oysters) in Utrecht maar kregen daar te maken met een uiterst gemotiveerde tegenstander. De Ducksters kwamen al vrij snel op een flinke achterstand te staan en de wijze waarop het team zich net na rust herpakte verdient respect. Niettemin werd het na de grote voorsprong van URC nooit meer een echte wedstrijd. Eindstand 70-5.

In de nog frisse ochtendzon speelde ut vijfde tegen een combinatie team uit Nieuwegein en Driebergen (Pink Panthers). Nadat de tussenstand van 51-0 bereikt werd kon de tegenstander niet meer verder. Dat gebeurt soms in de kelder van het Nederlands rugby. Dan stopt het lichaam ermee en is het stoppen van de wedstrijd alleen maar verstandig.

Resumé van dit weekend: Ut vijfde en Oysters III zijn trotse koploper en kunnen dus als als winterkampioen het eerst deel van de competitie afsluiten. Daar zijn nog wel wat potjes voor nodig. Oysters II heeft het tegen de top uit de 2e klasse moeilijk maar handhaaft zich tot nu toe netjes in de middenmoot. Verder: het zonnetje schijnt nog steeds, de temperaturen zijn nog allesbehalve in de lijn van het seizoen en Oysters 1 ontvangt volgende week om 15.00 uur record Kampioen RC Hilversum.