uitgelicht

Sinterklaas komt op bezoek in AZC Oisterwijk


Dinsdag 29 november om 16:00 uur komt het Wolkentheater met de voorstelling ‘De gestolen ring van Sinterklaas” bij het AZC in Oisterwijk.

Sinterklaas komt naar het AZC in Oisterwijk.

De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee weer een steuntje in de rug. Sinterklaas is een held en AZC’s Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. In de voorstelling kunnen de kinderen ook meespelen want bij Sinterklaas telt iedereen mee!

Een glimlach is het grootste compliment Adrijan Siniša Rakić, directeur: “Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer zorgeloos kind te laten zijn. De vluchtelingenkinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Meer informatie over de stichting en donatiemogelijkheden vindt u op www.wolkentheater.nl