Care Inn

Burgemeester Oisterwijk opent tentoonstelling over slachtoffers mensenhandel


Burgemeester Hans Janssen, ketenregisseur Joy de Weijer en ervaringsdeskundige Bonnie de Geus openden afgelopen week samen de fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ door het eerste doek van de tentoonstelling te onthullen.

Opening van de tentoonstelling (Bron: Gemeente Oisterwijk).

De tentoonstelling is tot en met 30 november gratis te bezoeken op de Lind in Oisterwijk. Je ziet er portretten van mensen die in Nederland slachtoffer zijn van mensenhandel. Deze dappere mensen delen hun verhaal. Een verhaal dat gaat over misleiding, uitbating en geweld.

Mensenhandel gebeurt onder onze ogen, zonder dat je het ziet. Het is van belang om signalen te herkennen en deze ook te melden. Deze dappere mensen delen hun verhaal. Een verhaal dat gaat over misleiding, uitbating en geweld. De gemeente Oisterwijk heeft in samenwerking met de initiatiefnemers CoMensha en stichting Open mind deze reizende tentoonstelling naar Oisterwijk gehaald om aandacht te vragen voor de verschillende vormen van mensenhandel.

In de krant van CoMensha (klik hier) leest u meer over de tentoonstelling. Ook staan hier portretten in met persoonlijke verhalen.