Care Inn

Sinterklaas is aangekomen tralalalie tralalala


Hij is er! Dit weekend kwam de goedheiligman aan in Haaren en daags daarna in Oisterwijk. Bekijk hier de vele mooie fotoseries en films van de intocht!

Er volgt nog meer, we zijn bezig met uploaden!

Sinterklaas is aangekomen op het station van Oisterwijk (Foto: Annita Schepens).

In Oisterwijk verliep de intocht traditioneel, met een hele grote groep Pieten al op het stationsplein en de centrumstraten, de aankomst van Sinterklaas met de trein, een route door het dorp richting het Sint Nicolaasplein, en de ontvangst door de burgemeester op het bordes bij Tiliander. Leuk was ook dat een aantal kinderen een muts hadden met hun naam erop. Alle kinderen mochten hun schoen zetten…

Klik en bekijk de fotoserie van de aankomst van Sinterklaas in Oisterwijk

Daarom dus al die wortels (Foto: Michelle Bosmans)

In Haaren moest na de aankomst van Sinterklaas die zaterdagmiddag het raadsel van de verdwenen wortels nog worden opgelost, zoals te zien was in de serie van Vlogpiet (klik hier). Veel kinderen hadden een wortel meegebracht, en na een ritje met de Pepernoten Express richting kasteel Nemerlaer werd duidelijk waarom: de kleine pietjes waren aan het oefenen met hun pony’s, zodat die net zo goed zouden worden als het paard van Sinterklaas. Het was een feest op het plein voor het kasteel, met Bakpiet, Discopiet en uiteraard: Sinterklaas.

Klik en bekijk de fotoserie van de aankomst van Sinterklaas in Haaren

Sinterklaas bij kasteel Nemerlaer in Haaren:

Aankomst Sinterklaas in Oisterwijk: