ondernemers

Partij Algemeen Belang Oisterwijk heeft socials uit de lucht gehaald (Update)


De lokale partij Algemeen Belang heeft haar Twitter en Facebook accounts verwijderd. De partij is via social media niet meer bereikbaar.

Inge van Beers, die de beide socials namens de partijfractie voorheen beheerde, geeft aan dit niet te hebben gedaan. Bestuursvoorzitter Jaap Budding weet te melden: ‘Die zijn gelet op de situatie uit de lucht genomen.’

De fractieleden van AB zoals die nu nog op de gemeentesite staan (Bron: Oisterwijk.nl).

Alle informatie en eerdere uitingen van de partij en hun raadsleden zijn verwijderd van Twitter en Facebook. De partij is via die kanalen niet meer bereikbaar. De website is er nog wel. Daar staan geen contactgegevens van raadsleden meer vermeld; alleen het bestuur is via die weg nog te bereiken. Via de website van Gemeente Oisterwijk zijn naast Van Beers alleen beide commissieleden Hannelie van Oers en Harrie Marsé per mail bereikbaar.

De partij is aan het scheuren. Afgelopen week werd aangekondigd dat het bestuur aan de leden gaat vragen om de partij op te heffen (klik hier), vanwege onoverkomelijke meningsverschillen en het niet nakomen van afspraken. Die vraag komt op 22 november in de vergadering. Daags daarna kwam raadslid en toen nog fractievoorzitter Van Beers met de mededeling uit de partij te stappen (klik hier). Wat de leden ook beslissing; zij heeft geen vertrouwen meer in de samenwerking.

Vooralsnog bestaat de partij nog, en zover bekend zijn de raadsleden Alex van Assouw en Marieke Dujardin – Stork nog actief voor de partij.

Update

Voorzitter Jaap Budding laat weten dat ook de website – die deze middag nog werd aangepast – van internet is verwijderd. Op de vraag waarom en wie binnen de partij dit besluit heeft genomen, is het antwoord van Budding: ‘Geen commentaar’.