Care Inn

Klassiek koffieconcert in Tiliander Oisterwijk


Als vooruitblik op het herdenkingsconcert op 4 mei 2023 is er een koffieconcert in Tiliander op zondag 8 januari van 11.00 tot 13.30 uur.

Tinka Pypker

Van 11.00 tot 11.45 uur geven sopraan Tinka Pypker en pianist-dirigent Bernhard Touwen een muzikaal optreden dat in het teken zal staan van Wolfgang Amadeus Mozart en zijn meest beroemde en geliefde werk ‘Requiem’. De sopraan en dirigent kijken hiermee alvast vooruit naar het Herdenkingsconcert in Oisterwijk op 4 mei.

Interactieve lezing
Na het concert volgt een interactieve lezing van 12.15 tot 13.30 uur. De dirigent laat je (verborgen) schatten van de partituur ontdekken. In de partituur staan alle instrumenten die meedoen in het stuk onder elkaar uitgeschreven voor de dirigent. Op basis van muziektheoretische kennis, wetenschap van de historische uitvoeringspraktijk en andere muzikale factoren wordt duidelijk hoe je het Requiem van W.A. Mozart kan opvatten. Een interessant proces en ook een mooie gelegenheid om deze start van ‘op weg naar de uitvoering van 4 mei’ van dichtbij mee te maken.

Je koopt je kaarten voor €10,- per stuk via de website van Tiliander (klik)