uitgelicht

Oisterwijkse Molen zoekt alternatief voor dagbesteding


De Kerkhovense Molen en de dagbesteding voor mensen met een beperking is altijd een mooie combinatie geweest. Sinds enkele jaren wordt de dagbesteding georganiseerd door ASVZ/Vincentius uit Udenhout. Kerkhovense Molenvoorzitter Frans van Empel licht toe: “De cliënten werken mee in de tuin, in de winkel én in de bediening. Dat is een mooie bezigheid voor de cliënten én van toegevoegde waarde voor onze molen want zo worden ook onze vrijwilligers ontlast.”

Avondzon, molen en zonnebloemen… een plaatje! (Foto: Carien van de Pas).

Bovendien helpen de cliënten ook de molenaars. Na het malen komt het meel van de bovenverdieping in zakken van 25 kilo naar beneden. Zij scheppen dan het meel in zakjes van 1 of 5 kg, die vervolgens in de winkel worden verkocht. Frans van Empel: “Dat ging altijd goed maar sinds corona wil het niet echt vlotten met de bezetting. Er zijn helaas nauwelijks cliënten beschikbaar die de gevraagde werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor is het inzetten van cliënten voor ASVZ bedrijfseconomisch niet langer haalbaar en is besloten de samenwerking te stoppen. Het bestuur en vrijwilligers van de Kerkhovense Molen vinden dat heel spijtig maar respecteren de beslissing.”

Alternatief gezocht
Omdat het faciliteren van dagbesteding in het DNA van de Kerkhovense Molen zit, gaat het bestuur zich oriënteren welke mogelijkheden of alternatieven er zijn. “Mochten er vanuit de Oisterwijkse gemeenschap ideeën zijn, staan wij daar natuurlijk voor open”, aldus Van Empel. “Tot dat we een goede oplossing vinden, zullen onze vrijwilligers onze klanten met nog meer inzet van dienst zijn. Mochten er mensen zijn, die onze gezellige club willen versterken, graag!”, zo geeft de enthousiaste voorzitter aan.

Openingstijden

“Klanten zijn van harte welkom in onze Molenwinkel voor meel en bakproducten, groenten uit onze tuin, streekproducten en uiteraard ook voor een lekkere kop koffie met of zonder gebak”, zo besluit Frans. Bezoekers kunnen er van maandag t/m donderdag terecht tussen 10.00 en 13.00 uur. De molen is ook op vrijdag en zaterdag geopend, van 10.00 tot 16.00 uur.

DTZ logo low