Care Inn

Kanovereniging Oisterwijk met lichtjes over de Stroom


Een sliert met gekleurde lichtjes versierde kano’s, kayaks en een raft voer afgelopen vrijdagavond van de brug bij de Willem de Zwijgerlaan naar het Lindepark en weer terug. Ieder jaar viert de kanovereniging het einde van de zomertijd met een lichtjestocht.

Lichtjes in het donker schitteren over het water.

Met een groep van 30 personen verzamelde de leden en belangstellende bij de Dumoullin brug aan de Willem de Zwijgerlaan. Nadat alle boten waren versierd met lichtjes en het opblaasbare raft was opgepompt voeren de leden naar het Lindepark om daar een beker warme chocolademelk te drinken om daarna weer terug te varen.

Voorzitter Twan Geraats verteld; ‘Ieder jaar, als het weer kouder en eerder donker wordt varen wij deze lichtjestocht. Jaren geleden markeerde deze tocht het einde van ons buiten seizoen. Tegenwoordig gaan de trainingen buiten het hele het jaar door, althans zolang er geen ijs op het Staalbergven ligt’

Waar veel mensen kano varen als een zomer activiteit zien word deze sport door de leden heel het jaar door beoefend. Zo zijn een paar dagen na de lichtjestocht de leden alweer op pad om een tocht te varen in Hohenlimburg, iets voorbij Dortmund in Duitsland. Naast de wekelijkse training op het Staalbergven zijn er in de winter ook weer een aantal trainingen ingepland bij zwembad Den Donk om met name eskimoteren en reddingstechnieken te oefenen.