Care Inn

Jonge vrouw overleden bij Rebellion Festival Haaren (Update + Film)


Tijdens een muziekfestival Rebellion in Haaren is op het terrein zaterdagavond rond 20.00 uur een 18-jarige vrouw overleden.

Traumahelikopter op het festivalterrein (Foto: Toby de Kort).

Ze was onwel geraakt. Ze werd nog gereanimeerd door het medisch team en andere hulpdiensten maar is ter plaatse overleden. De politie stelt een onderzoek in. Diverse ambulance’s, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Helaas mocht reanimatie niet meer baten.

Onderzoek

De politie onderzoekt de zaak. Of er mogelijk sprake is van drugsgebruik maakt volgens de politie onderdeel uit van het onderzoek. Volgens de organisatie is drugsgebruik niet toegestaan, maar kan uiteraard niet uitgesloten worden. ‘De politie houdt er rekening mee dat het overlijden van de 18-jarige vrouw verband houdt met drugsgebruik. Er wordt door de recherche echter nog een nader onderzoek ingesteld,’ zo liet de Politie zondag weten.

 

Organisatie
De organisatie liet zondagochtend weten: ‘Wij, de organisatie van REBELLiON, zijn enorm aangeslagen door het incident. Een dag vol plezier, vermaak en saamhorigheid krijgt hierdoor een gitzwart randje. We leven mee met familie, vrienden en andere nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.’

Haaren op z’n Hollands, het tweede deel van dit weekend te houden festival in Haaren, zal deze zondag ondanks de droevige gebeurtenis als gepland doorgang vinden. De organisatie van het Haarens festival zag zaterdag en ook deze zondag geen reden het festival te stoppen.

Onze redactie wenst de nabestaanden en de festivalorganisatie heel veel sterkte toe.

Burgemeester

Burgemeester Hans Janssen heeft naar aanleiding van het incident op het festivalterrein gesproken met de organisatie. Zijn gedachten gaan uit naar familie, vrienden en andere nabestaanden van de vrouw. Ook leeft hij mee met de festivalorganisatie en iedereen die betrokken was bij het incident.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse (Foto: Toby de Kort).