Krekul

Metjehart verbindt mensen uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom


Samen met buurtgenoten aanschuiven bij de lokale horeca. Niet iedereen kan dat zonder hulp. Maar iedereen heeft wél contacten in eigen omgeving nodig. Metjehart maakt dat mogelijk door de vele vrijwilligers en de jaarlijkse campagne EET- Metjehart bij de plaatselijke restaurants die op dit moment plaats vindt.

Treft u dit kaartje? Doneer dan één euro!

Zes weken lang, vanaf 1 november start de campagne EET- Metjehart en staat er een klein kaartje op de tafel bij deelnemende restaurants in Oisterwijk, Moergestel en Haaren met het verzoek, om € 1.00 te doneren, bovenop de tafel afrekening. Die euro gaat direct naar Metjehart gemeente Oisterwijk. Met die opbrengsten kan de organisatie “vanuit het hart” gezellige bijeenkomsten organiseren voor ouderen, die wel een extra steuntje kunnen gebruiken.

Ontmoetingen
Er zijn ouderen die niet zo makkelijk zelf de weg vinden naar gezelligheid. Ze hebben vervoer nodig vanwege fysieke beperkingen, of persoonlijke ondersteuning om ergens naar toe te kunnen gaan. Vrijwilligers van Metjehart zorgen voor vervoer, begeleiding, en na afloop worden de gasten weer thuisgebracht, uitkijkend naar weer een volgende ontmoeting. Het gaat om terugkerende activiteiten, misschien steeds op een andere locatie, maar met dezelfde mensen. Zo komen verbindingen tot stand tussen mensen in dezelfde gemeente. En zo draagt Metjehart bij aan het verzachten van eenzaamheid.

Horeca
Dezelfde bedrijven die meedoen aan de EET-Metjehart campagne, zijn dan weer gastheer bij een van de activiteiten van de stichting, die in de loop van het jaar plaats vinden. Dat kan variëren van een lekkere kop koffie met gebak, gezellig een activiteit doen of samen een hapje eten. De gasten kijken altijd uit naar weer een volgende ontmoeting.

Meer weten?
Wilt u vrijwilliger worden bij Metjehart? Of een donatie doen? Kijk op Metjehart.nl naar de deelnemende EET- Metjehart restaurants. Meer informatie? Mail naar tonny.ijpelaar@metjehart.nl of bel 06-28068561.