Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Sint of Kerst?


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Straatinterview 1993 – Verdringing Sint door Kerst. Wat vindt u?

Ook naar zuster Maria’s mening over de Sint-Kerstkwestie wordt in 1993 geïnformeerd.
(Fragment uit de film van LOVO)

Jarenlang ging Mia Braakhuis namens LOVO de straat op om voorbijgangers te vragen naar hun mening over een vraagstuk. De zwarte pietendiscussie speelde nog niet in 1993, wel was er een andere angst: Kerstmis leek het traditionele sinterklaasfeest langzaam te verdringen. Mia schoot de Oisterwijkse markt op en liet passanten aan het woord over deze kwestie. Nou, duidelijk is dat ‘De Oisterwijker’ -gezegend met een jaarlijks fantastische viering van het sinterklaasgebeuren- op de hand van de Goedheiligman is! Pieter Smit is traditiegetrouw de hekkensluiter en laat een klein  tegengeluid horen. Wie herkent u in deze bijna 30 jaar oude opnames?

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk