Care Inn

Gemeentewoning in Oisterwijk wordt omgebouwd voor statushouders


Soms zijn geruchten waar, of gedeeltelijk waar. In dit geval komen er inderdaad asielzoekers met een verblijfsvergunning in een woning, maar de gedachte die rondging en door een oplettende lezer aan ons werd vermeld – dat de vorige huurder er voor dit doel uit moest – blijkt onjuist.

De huurder van een woning aan de Stationstraat 13 in Oisterwijk is recent overleden, zo laat de gemeente desgevraagd weten. De woning wordt nu verbouwd om te kunnen verhuren aan statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). De kosten voor de verbouwing bedragen 30.000 euro; daarna zal er een normale huursom worden betaald. ‘In verband met de opgave voor elke gemeente om versneld statushouders uit de AZC locaties te huisvesten is het treffen van meer ongebruikelijke maatregelen een noodzaak. Binnen de gemeentelijke vastgoedportefeuille is de woning Stationsstraat 13 in Oisterwijk onlangs vrij gekomen. Dit gemeentelijk monument stond op de nominatie om verkocht te worden omdat het geen concreet beleidsdoel meer dient. Echter, gelet op de grote noodzaak tot het huisvesten van statushouders, kan deze woning tijdelijk voorzien in de urgente behoefte voor de huisvesting van één gezin bestaand uit maximaal 6 personen,’ aldus het college.

De woning wordt tijdelijk verhuurd voor maximaal twee jaar. Het COA krijgt de kans hiervoor een gezin te selecteren. Hoewel er noodzakelijke aanpassingen worden gedaan, is de woning dermate verouderd, dat langdurige bewoning niet gewenst is. Volledige renovatie zou 350.000 euro betreffen; de huidige waarde is geschat op 450.000 euro. Na de twee jaar zal het pand verkocht worden.

Klik en lees hier meer berichten over asielzoekers en vluchtelingen

Stationstraat 13 Oisterwijk (Bron: Gemeente Oisterwijk)