Care Inn

Politie rukt uit voor vechtpartij op AZC Oisterwijk


De Politie is maandagavond met spoed opgeroepen voor een vechtpartij op het AZC in Oisterwijk.

Politie ter plaatse op het AZC in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Vier politiewagens met 8 agenten kwamen ter plaatse; ook onze verslaggever die daarvoor werd getipt door een inwoner. Uit navraag blijkt dat er volgens de woordvoerder van Politie een ruzie gaande was, waarbij de betrokkenen met elkaar gingen vechten: ‘Toen de agenten arriveerden was alles weer tot bedaren gekomen.’ Ingrijpen van Politie bleek ter plaatse niet nodig, en omdat na overleg bleek dat geen van de betrokkenen aangifte wilde doen, werd daarmee de inzet afgerond en konden de agenten huiswaarts.

Update

‘Het betrof een uit de hand gelopen kinderruzie. De twee gezinnen van de kinderen gingen zich ermee bemoeien en de ouders gingen elkaar met stokken te lijf, met veel hysterie,’ aldus de woordvoerder van het COA in reactie op vragen van onze redactie. Het komt voor dat spanningen oplopen waar groepen langere tijd dicht op elkaar verblijven. Over het algemeen is het duidelijk rustiger met incidenten op en rond AZC Oisterwijk. Begeleiding en beveiliging werken hard om dergelijke excessen te voorkomen.

Lees hier meer berichten over het AZC en vluchtelingenopvang in Oisterwijk.