Care Inn

Bibliotheek Oisterwijk organiseert stiltewandeling in de natuur


Beleef de stilte om je heen en in jezelf.

Wandel mee!

In deze hectische tijden is het goed om af en toe eens letterlijk stil te staan. Het stil laten worden in je hoofd. Je drukke verstand tot rust laten komen. Waar lukt dat beter dan tijdens een wandeling in de natuur. De Bibliotheek Oisterwijk organiseert daarom een stiltewandeling. Vrijwillige boswachter Frans Kapteijns neemt ons mee op pad.

De natuur komt langzaam tot stilstand en bereidt zich voor op de winter. Stilte is als ademhalen, de natuur ademt stilte. Wandelen in de natuur brengt je tot rust.  Even wandelen met je ogen dicht, de vochtige herfstlucht inademen. We lopen ieder voor zich maar toch als 1 groep door bos en hei.

Tijdens de stiltewandeling in de natuur ga je de geluiden, geuren en kleuren van de natuur intenser ervaren. Heb je al ooit regen geroken of de geur van een boom? In de stilte hoor je het geluid van vallende eikels, de wind door de takken en misschien hoor je zelfs de bladeren vallen. Je beleeft het herfstlandschap intenser door je ruimere blik en oog voor de kleinste details.

Wandel je ook mee? Deelname is gratis. Vrijdag 14 oktober om 8.00 uur is de start bij Klein Oisterwijk, Oirschotsebaan 6, Oisterwijk (grote parkeerplaats bij het houten chalet).

Graag aanmelden via oisterwijk@bibliotheekmb.nl