uitgelicht

Alzheimer Café Oisterwijk over ouderenmishandeling


Het thema dat dinsdag 15 november besproken wordt is ouderenmishandeling. Als gastspreker zal dan aanwezig zijn, Gertrud van Nimwegen. Zij werkt als casemanager voor Veilig Thuis Midden-Brabant.

Ouderenmishandeling komt helaas vaker voor dan we denken en daarom is het belangrijk om ook hierover informatie te geven en ervaringen te delen. Bij Veilig Thuis kan men terecht voor informatie, advies en ondersteuning, om zorgen te bespreken en eventueel een melding te doen. Oók wanneer er een vermoeden bestaat van ouderenmishandeling. Gertrud geeft informatie over wanneer er sprake kan zijn van ouderenmishandeling en waar men terecht kan om dit te bespreken. Uiteraard is er na de pauze voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.

Deskundigen geven uitleg over diverse onderwerpen (Foto: A.Smulders).

 Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

DTZ logo low