Care Inn

Honderd Dorpsdoeners uit gemeente Oisterwijk in de spotlight


Afgelopen zaterdag werden de honderd Dorpsdoeners die René de Jong afgelopen twee jaar heeft gesproken, in Tiliander in de spotlight geplaatst.

De aanwezige Dorpsdoeners, samen met René (vooraan), burgemeester (links achter) en wethouder (rechts achter). De foto is gemaakt door Annita Schepens.

Van mei 2020 tot mei 2022 sprak René de Jong voor de Nieuwsklok wekelijks met een Dorpsdoener. Het werd een serie over vrijwilligers uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren of Heukelom die zich op een of andere bijzondere manier inzetten voor de samenleving; iets doen. Die verhalenserie is nu in een boek uitgebracht.

Zaterdag werd in samenwerking met de gemeente een avond georganiseerd voor deze groep. René heeft het eerste exemplaar van het boek aangeboden aan wethouder Dion Dankers, en de groep werd door burgemeester Hans Janssen toegesproken.Uiteraard mocht een groepsfoto niet ontbreken, met de trotse René voorop. Annita Schepens heeft voor de gelegenheid een mooie fotoserie gemaakt; die bekijkt u hier (klik!).

Doeners

Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk barsten van de ‘doeners’. Deze groep is zeker niet allesomvattend, maar hun verhalen geven wel een mooi beeld van wat er in onze gemeente zoal aan inzet wordt geboden. Het boek waarin al die mooie voorbeelden staan, is voor € 22,50 verkrijgbaar bij Boekhandel Oisterwijk, Johan Heeft Het! in Moergestel, Den Domp in Haaren en via René de Jong, mail naar renedejongprive@gmail.com.

Fotoserie Dorpsdoeners

 

DTZ logo low