Care Inn

€13.569,29 voor stichting Veer(le)kracht


Recent organiseerde Ladies’ Circle De Lind een Dance4Good-feest waarmee er geld werd ingezameld voor Stichting Veer(le)kracht. Blote voetjes in het zand bij Beachhouse Arbies, een bruisend glas cava in de hand en dansen op de zomerse klanken van DJ Jerik. De dames van Ladies’ Circle De Lind kijken trots terug op een fantastisch feest.

De dames organiseerden een spetterend feest!

Maar het meest trost zijn zij op de opbrengst die is opgehaald voor Stichting Veer(le)kracht. Met hulp van talloze lokale ondernemers, de kaartverkoop voor het Dance4good-feest en donaties vanuit allerlei kanten hebben zij €13.569,29 opgehaald. ‘Echt hartverwarmend’, vertelt voorzitter Klazien. ‘We hebben zoveel mooie initiatieven voorbij zien komen om deze stichting te steunen. Een van onze leden liet zich sponsoren voor een run, Ladies’ Circles uit andere plaatsen in Nederland verkochten taart en wijn en er kwamen talloze donaties binnen van enkele euro’s tot honderden euro’s. Ook de sponsoren mogen we niet vergeten, veel dank!’

Stichting Veer(le)kracht
Stichting Veer(le)kracht is opgericht door de familie en vrienden van Veerle. Veerle is 12 jaar en komt uit Berkel-Enschot. Begin dit jaar is bij haar een agressieve en ongeneeslijke vorm van hersenkanker vastgesteld, namelijk DMG. DMG heeft de laagste overlevingskans van alle kankersoorten, de meeste kinderen overlijden binnen 9 tot 15 maanden na het stellen van de diagnose. Veerle is een vrolijk en positief meisje en daarom wilde zij na dit verschrikkelijke nieuws niet bij de pakken neerzitten. ‘Papa en mama, jullie hebben toch geld gespaard voor mijn studie? Ik wil graag dat jullie dat geven aan het Maxima kinderziekenhuis, om kinderen die hersenkanker hebben te helpen.’ Geïnspireerd door Veerle is de Stichting Veer(le)kracht opgericht om geld in te zamelen om medische trials uit Amerika voor de behandeling van DMG mogelijk te maken in het Prinses Maxima Centrum. Het eerste concrete doel van de stichting, het ophalen van de opstartkosten van de trial, is inmiddels behaald. Maar omdat er meer onderzoek nodig is blijft Veer(le)kracht zich inzetten om onderzoek naar DMG te kunnen financieren.

DTZ logo low