Care Inn

Wandel eerste dinsdag van de maand weer mee


Op dinsdag 2 juli kunt u weer een afwisselende route wandelen in de omgeving De Baars en Moerenburg.

De route van komende 2 juli

De start van de wandeling is bij het Trappistenklooster gelegen naast de Abdij Koningshoeven. De Abdij Koningshoeven is een unieke plek, waar rust en contemplatie heerst. Waar de trappistenbroeders inspiratie, verwondering en geloof willen bieden aan bezoekers.

Van hieruit wandelt u met elkaar richting Trappistenbrug en lopen dan onder de imposante viaducten langs het Wilhelminakanaal tot de Nieuwe Leij, door Moerenburg. Dit is een prachtig natuur- en landschapsgebied. Vervolgens richting de Nieuwe Herdgang (uitkijktoren). De uitkijktoren ligt opgesloten tussen de A65 en A58 ter hoogte van knooppunt De Baars en is in 2021 opgeleverd. Vanuit de maar liefst 25 meter hoge uitkijktoren – 223 traptreden – kijk je uit over het prachtige natuurgebied Moerenburg en Koningshoeve. Het ontwerp van de toren is een enorm driehoekig sculptuur die drie landschappen met elkaar verbind.

Het verzamelpunt op 2 juli met vertrek om half 10 is op het parkeerterrein bij het Trappistenklooster, waar voldoende parkeergelegenheid is voor fiets en auto. Ieder kan aan deze wandeling deelnemen en vooraf aanmelden is niet nodig.