Care Inn

Na ‘onze Cora’ nu opnieuw een minister uit Oisterwijk in landelijke regering


De landelijke politiek is voor ons niet de eerste prioriteit, maar als er dan een minister uit Oisterwijk op het bordes komt te staan, geven we daar toch graag even aandacht aan.

Cora van Nieuwenhuizen net na haar eerste benoeming als minister (Foto: Joris van der Pijll).

Zo hadden we enkele jaren terug VVD’er Cora van Nieuwenhuizen. Zij was onder andere gemeenteraadslid in onze gemeente, en werd minister van Infrastructuur en Waterschap; een lange en succesvolle politieke carrière.

In de nieuwe regering van PVV, VVD, NSC en BBB wordt Oisterwijker en eveneens VVD’er Ruben Brekelmans genoemd als beoogd Minister van Defensie. Hij volgt Kajsa Ollongren van D66 op. Uiteraard moet daartoe nog de procedure worden gevolgd.

Ruben Brekelmans – VVD (Bron: VVD)

‘Onze’ Ruben is 37, en zit sinds januari 2021 in de Tweede Kamer. Brekelmans groeide op in Kaatsheuvel. ‘Na zijn studie economie en bestuurskunde werkte hij als adviseur en projectleider bij een internationaal adviesbedrijf. Later ging hij aan de slag als programmadirecteur bij de ministeries van Justitie & Veiligheid en Financiën. Ook heeft hij een periode gewerkt als politiek assistent van de staatssecretaris van Asiel en Migratie,’ aldus de partij over zijn voorgaande loopbaan.

VVD Oisterwijk is blij met zijn voordracht: ‘De afgelopen jaren was hij zeer actief en betrokken in ons lokale netwerk, waarvoor we hem erg dankbaar zijn. We wensen Ruben alle succes bij deze ongekend zware taak in tijden van oorlog en blijven hem volgen vanuit de Parel in ’t Groen.’