Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Taxandria Turnteam Einddemonstratie 2003


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Afsluitende demonstratie Taxandria bij regionale turnwedstrijd in 2003 (Bron: LOVO)

Terug naar 2003. De regionale turnwedstrijden voor Oost-Brabant worden dat jaar georganiseerd door de Taxandria atletiek- en gymnastiekafdeling in Sporthal De Leije.

Dertig teams van twintig turnverenigingen uit de regio dienen zich in het weekend van 14 en 15 juni aan om het beste van zichzelf te laten zien. Op het program staan oefeningen op de balk, ongelijke brug, paard en vloer.

Een traditioneel gebruik is dat de organiserende vereniging zich in een afsluitende demonstratie presenteert aan de medestrijders van de andere clubs. En hier is waar Taxandria besluit een weergaloze show neer te zetten waar turnelementen en dans elkaar moeiteloos raken en waar de toeschouwer de mond van zal openvallen.

Hebben ze dat in huis? Ja, dat halen ze uit eigen koker! In slechts zes weken tijd boetseren Seline van der Sterre, Eveline Plasmans en Ingrid de Jong aan een performance met dertig medeturnsters in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. Ze halen √°lles uit de kast en zetten een grandioos spektakel neer dat de kijkers naar het puntje van hun stoel brengt!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk